Mainos

Metsäpeurakannan säilyttämiseen varoja EU:lta

Suomeen saadaa EU:lta 2,4 miljoonaa markkaa poron ja metsäpeuran pitämiseen erillään

Kainuussa parannetaan EU-rahalla vajaat 100 kilometriä aitaa ja rakennetaan aukkokohtiin siltoja. Rakenteilla pyritään pitämään metsäpeurat ja porot erillään toisistaan, jotta ne eivät risteytyisi keskenään.

Suomessa on EU:n ainoa metsäpeurakanta, ja komissio on myöntänyt kannan säilyttämiseksi Rotupuhtaus -projektille 2,4 miljoonaa markkaa. Kolmivuotisen projektin arvioidaan maksavan yhteensä vajaat viisi miljoonaa markkaa. Metsäpeuroja on Kuhmossa noin 1200. Toinen kanta on Keski-Suomessa, johon niitä on siirtoistutettu noin 450.

Suomesta vain neljä hakijaa

Rotupuhtaus -projekti oli ainoa Suomesta, jolle EU myönsi varoja luonnon suojelemiseksi alullepanemastaan Life-Nature -ohjelmastaan. Kaikkiaan rahaa jaettiin tänä vuonna vajaat 300 miljoonaa markkaa. Projekteja hyväksyttiin yhteensä 85, kun rahan hakijoita oli 192.

Suomesta haettiin EU-rahaa kainuulaisten lisäksi kolmeen muuhun projektiin. Vähäisen hakijamäärän komissio arvelee johtuneen siitä, että Suomessa on pahasti kesken Natura 2000:n valmistelu, jonka takia mahdolliset muut hakijat eivät voineet jättää hakemustaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.