Mainos

Metsäpalot saastuttavat Kaakkois-Aasiaa

Indonesian metsäpalot ovat saastuttaneet pahoin ilmaa eri puolilla Kaakkois-Aasiaa. Erityisen vakava on tilanne Malesiassa, jossa julistettiin tänään hätätila savusumun takia. Myös koko Singaporen valtio on savusumun peitossa.

Malesian Sarawakin osavaltioon julistettiin tänään hätätila, kun ilman laatu heikkeni vaarallisen huonoksi. Ilman puhtautta mitataan PSI-indexillä, jos se nouseen yli sadan on ilmanlaatu terveydelle haitaksi. Pahimmillaan Malesiassa luku oli tänään yli 600, mikä tarkoittaa ulkonaliikkumiskieltoa, koulut ja virastot ovat kiinni ja ihmisiä evakuoidaan pois pahimmilta savusumualueilta.

Tilanne on vakava myös Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa, missä ihmiset joutuvat käyttämään hengityssuojaimia aina ulkona liikkuessaan. Täällä Singaporessa ilman laatu on myös varsin huono, PSI-luku oli pahimmilaan yli 200. Näkyvyys ei ole kuin muutamia satoja metrejä.

Singaporen lentokenttä on vielä käytössä, mutta Indonesiassa ja Malesiassa on useita lentokenttiä suljettu surkean näkyvyyden takia. Ja tilanne pahenee päivä päivältä.

Savusumun syy on indonesiassa riehuvat metsäpalot, metsää palaa jo yli 300 000 hehtaaria. Järkyttävintä tässä ympäristökatastrofissa on se, että se on täysin itse aiheutettu, palot saivat alkunsa metsäyhtiöiden ja yksityisten maanviljelijöiden kulotuksista, jotka kuivuuden takia karkasivat käsistä.

Indonesialla ei ole mitään mahdollisuuksia saada paloja sammumaan, ne sammuvat vasta kun sateet tulevat ja siihen voi mennä vielä useita viikkoja.
(MTV3/Tero Kekki)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.