Mainos

Metsäpalot laajenivat Espanjaan ja Ranskaan

Metsäpalo

Portugalissa jo useita päiviä riehuneet metsäpalot ovat levinneet nyt myös Espanjaan ja Ranskaan. Espanjassa kaksi ihmistä on menehtynyt metsäpaloissa.

Kaksi ihmistä sai surmansa Espanjassa levinneissä metsäpaloissa, kun heidän autonsa joutui metsäpalon saartamaksi.

Espanjan lisäksi tuhoisia metsä- ja maastopaloja vastaan on taisteltu myös Portugalissa ja eteläisessä Ranskassa. Portugali on pyytänyt lisää apua naapurimailta sammuttaakseen kahdeksan laajaa paloa eri puolilla maata. Myös useat pienemmät maastopalot sitoivat edelleen palokunnan voimavaroja jälkisammutustöissä.

Sammutustöissä on mukana lähes 1300 palokuntalaista, joiden käytössä on 340 ajoneuvoa ja lähes 40 lentokonetta.

Espanjassa palot aiheuttivat suurinta tuhoa maan lounaisessa Huelvan maakunnassa, missä vanhahko pariskunta menehtyi tiistaina, kun heidän autonsa jäi metsäpalon saartamaksi.

Yli 600 ihmistä on jouduttu evakuoimaan kodeistaan palojen tieltä, ja pariakymmentä ihmistä on hoidettu heidän hengitettyään paksua savua.

Paikallinen poliisi etsii mieshenkilöä, jonka epäillään sytyttäneen palon polttaessaan roskia.

Kuumaisema

Eteläisessä Ranskassa metsäpalo lähestyi uhkaavasti Nimesin historiallista kaupunkia. Viikonvaihteessa alkaneet palot ovat tuhonneet yli 3000 hehtaaria metsää kaupungin lähistöltä muuttaen maiseman epätodelliseksi.

-Voisi kuvitella olevansa kuussa, sanoi paikallinen virkamies Vivian Mayor.

-Yhtään kukkia ei ole jäljellä, ei yhtään hyönteisiä. Pensaikosta ei kuulu mitään ääniä. Tämä on katastrofi kasvistolle ja eläimistölle.

Mayorin mukaan näkymät kaupungin liepeillä ovat sitäkin surullisempia, kun muistaa, että alueella suoritettiin laajamittaiset kunnostustyöt vuoden 1989 tuhoisien maastopalojen jälkeen.

-Me olimme istuttaneet kaikki metsät uudelleen. Se maksoi meille 1,5 miljoonaa euroa, sanoi Mayor ja arveli, että nyt tarvitaan taas 15 vuotta ennen kuin maisema on taas entisellään.

Portugalin palot eivät hellitä

Portugalissa noin 2000 palomiestä, sotilasta ja vapaaehtoista taistelee edelleen sammuttaakseen lähes 30 raivoavaa paloa.

Arrabidan alueella Lissabonin eteläpuolella asukkaita jouduttiin evakuoimaan eilen liekkien tieltä. Myös etelärannikolla sijaitsevan Algarven maakunnan palot jatkoivat tuhojaan ja kymmeniä ihmisiä evakuoitiin tulen alta.

Portugalin paloissa on tuhoutunut kaikkiaan jo yli 25 000 hehtaaria metsää ja maata. Viime vuoden kesällä tulipalot tuhosivat 13 prosenttia Portugalin metsäalueista ja tappoivat lähes 20 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.