Mainos

Metsäpalot jatkuvat rajuina Australiassa

Metsäpalot ovat Australian pahimmat 70 vuoteen. Victorian osavaltiossa on meneillään 14 suurta erillistä paloa samaan aikaan.

Australian metsäpalot roihuavat edelleen ilmiliekeissä. Metsää oli palanut jo yli 200 000 hehtaaria maan kaakkoisosassa.

Yli 3000 palomiestä taisteli estääkseen paloja leviämästä asuinalueille, mutta paloalue on levittynyt 160 kilometrin matkalle, ja viranomaiset varoittelivat, että palot saattavat jatkua viikkoja. Voimakkaat tuulet sekä 40 asteen lämpötila voimistavat paloja, jotka ovat pahimpia 70 vuoteen.

Victorian osavaltiossa on meneillään 14 suurta erillistä paloa samaan aikaan. Tilanne on pahin Melbournen koillispuolella, jossa useiden erillisten palojen pelätään yhdistyvän yhdeksi valtavaksi tulimereksi. Osa asukkaista on jo paennut paloalueen läheltä.

Palot olivat muutaman sadan kilometrin päässä Melbournesta, mutta sankka savu peitti jo kaupunkia. Viranomaiset pelkäävät, että palot voivat kuivassa maastossa levitä jopa 600 000 hehtaarin alueelle. Sammutustöissä on apuna myös armeija.

Maastopalot maksavat Australialle noin 44 miljoonaa euroa vuosittain. Neljä vuotta sitten paloi noin kolme miljoonaa hehtaaria maata ja 500 taloa sekä kuoli seitsemän ihmistä.

Ilmastonmuutoksen uskotaan pidentävän metsäpalokautta entisestään ja pahentavan ongelmaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.