Mainos

Metsäpalosuma työllistää palomiehiä

Metsäpalot ovat työllistäneet tänään palokuntia eri puolilla Suomea. Rajuimmat metsäpalot ovat olleet Forssan lähellä Tammelassa, Elimäellä, Nurmossa, Mäntyharjulla ja Laihialla. Tammelassa tuli tuhosi noin 150 hehtaaria metsää.

Helsinki-Pori-tie eli valtatie kaksi on poikki Tammelassa palon takia. Tie avataan aamulla. Iltapäivällä kello kolmentoista aikaan syttynyt palo on tuhonnut noin sata hehtaaria metsää. Tulen tieltä evakuoitiin lähitalojen asukkaita ja mm. joukko kesäleirin lapsia.

Tulen voima on ollut raju, sillä liekit ovat roihunneet jopa 60 metrin korkuisina. Palo on nyt saatu rajattua ja jälkiraivaustyöt jatkuvat yöhön.
-Tärkeä aika on yöllä tuulen tyyntyessä. Tällöin pyrimme rajaamaan ja varmistamaan reuna-alueet päästäksemme niskan päälle aamuksi, kertoi Hämeenlinnan palopäällikkö Jouko Allinniemi.

Elimäelläkin raju tulipalo

Maatilan kaikki rakennukset ja koneet tuhoutuivat rajussa tulipalossa Elimäen Villikkalassa. Kaksi tuntia kestäneessä palossa menehtyi 25 eri ikäistä lehmää ja siitossonnia. Turmasta aiheutui miljoonavahingot.

Navetasta kello 15 alkanut palo ehti levitä myös muihin maatilan rakennuksiin. Paikalla oli useita palokuntia lähikunnista. Alueelle annettiin suurpalohälytys. Turman syytä tutkitaan. Yksi epäilyn aihe ovat lasten tulitikkuleikit.

Mäntyharjulla 15 hehtaarin maastopalo

Mäntyharjun Halmeniemellä syttyi puolilta päivin maastopalo, joka levisi noin 15 hehtaarin alueelle. Palo saatiin rajattua kello 20:n jälkeen.

Paloalue on hakkuuaukeata, taimikkoa ja siemenpuumetsää. Paloa oli sammuttamassa kaksi helikopteria, puolenkymmentä palokuntaa sekä varusmiehiä.

Palon epäillään saaneen alkunsa metsätyökoneesta hakkuuaukealta. Iltapäivällä alueella tuuli kohtalaisesti, mutta iltaa kohti tyyntyi. Sammutustöitä jatketaan myöhään iltaan.

Myös Etelä-Pohjanmaalla paloi

Laihialla paloi metsää iltapäivällä parisataa hehtaaria ja Nurmossa liki sata hehtaaria. Molempia paloja sammutti yksiköitä useiden kuntien alueilta. Myös varusmiehiä ja sammutushelikoptereita kutsuttiin avuksi. Sammutustöissä oli kaikkiaan 130 ihmistä.

Laihialla metsää paloi Jakkulan ja Allisten kylän välillä. Palo eteni rutikuivassa maastossa nopeasti, mutta tulen leviäminen lähiseutujen taloihin saatiin estettyä. Palo saatiin rajoitettua illalla kolmelta sivulta, mutta se jatkoi etenemistä yhdeltä sivulta.

Palopäällikkö Sauli Eilo uskoi, että palo saadaan hallintaan myöhään illalla. Syttymisen syytä tutkitaan. Sammutustöiden uskottiin jatkuvan alueella ainakin pari päivää.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.