Mainos

Metsäpalossa kuoli kolme ihmistä Ranskassa

Metsäpalo vaati eilen kolme kuolonuhria Ranskassa. Maa- ja metsäpalot ovat vaivanneet Ranskaa jo yli viikon ajan.

Ranskan kaakkoisosassa eilen riehunut metsäpalo surmasi kolme ihmistä, maan pelastusviranomaiset ilmoittivat. Metsä- ja maastopalot ovat vaivanneet osaa Ranskasta jo yli viikon ajan, mutta eiliset kuolemantapaukset olivat ensimmäisiä.

Kaksi iäkästä brittiläistä retkeilijää löydettiin kuolleina metsästä läheltä Le Garde Freinetin kylää Mauresin alueelta Välimeren tuntumassa. Kolmas palojen uhri löydettiin Sainte Maximesta läheltä Saint Tropezin loma-aluetta.

Ranskan presidentti Jacques Chirac syyttää metsäpaloista tuhopolttajia. Chirac vakuutti maanantaina vierailullaan Tyynenmeren foorumissa Polynesiassa, että syyllisille annetaan "poikkeuksellisen ankarat" rangaistukset.

Tuhannet joutuneet jättämään kotinsa

Tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, ja yli tuhansia hehtaareita metsää on tuhoutunut. Suurimpia tuhot ovat olleet Marseillen ja Nizzan välisellä Varin alueella, jossa jo 10 päivää jatkuneissa paloissa on roihunnut yli 10 000 hehtaaria metsää. Myös Sainte Maximessa jouduttiin evakuoimaan 1 500 ihmistä liekkien tieltä.

Myöhään eilen iltapäivällä alkaneet metsäpalot polttivat kymmenkunta kotia. Varin alueella roihusi eilen toistakymmentä metsäpaloa, jotka olivat polttaneet yli 8 000 hehtaaria metsää. Liekkejä oli sammuttamassa yli 350 palomiestä. Ranskan sisäministerin Nicolas Sarkozyn on määrä lentää tänäaamuna Mauresin vuorille antamaan tukensa palomiehille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.