Mainos

Metsänhoitorästit paisuvat hurjasti

Metsien hoitorästit ovat paisuneet jo keskikokoisen maakunnan kokoiseksi.

Kiireellistä taimikonhoitoa ja nuoren metsän ensiharvennuksia on rästissä jo 1,3 miljonaa hehtaaria. Metsäntutkimuslaitoksen mukaan rästejä ei voida ratkaista koneellistamalla, vaan ainoastaan käsityönä.

Rästit tulevat metsänomistajille kalliiksi ja näkyvät myöhemmin kansantalouden piikissä, kun metsien tuotto ja verotulot laskevat.

-Osa metsänomistajista varmaan jättää nämä jatkossa hoitamatta, mutta me toivomme, että se osa joka näkee metsän taloudellisena omaisuutena hoitaisi sen aikasemmin ja tehokkaammin, toteaa toiminnanjohtaja Eero Lukkarinen Pohjois-Karjalan Metsänomistajaliitosta.

Metsänomistajille ryhdytäänkin nyt markkinoimaan taimikoiden varhaishoitoa, joka sopii nykymenetelmiä paremmin kaupunkilaistuneille metsänomistajille.

-On keskitytty mainostamaan hoitotöitä, joihin valtio myöntää tukea, osalla maanomistajia se on vääristänyt tätä hommaa, toteaa Metlan erikoistutkija Kari T. Korhonen.

Rästien lääkkeeksi tarjottu varhaishoito ei ole nykysäännöillä tukikelpoista ja niinpä uusille metsänomistajille pitäisikin nyt markkinoida työtä raikkaassa ulkoilmassa ilman valtion tukia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.