Mainos

Metsäliitto sulauttaa tytäryhtiöt osuuskuntaan

Yhtiö aloittaa sulautumiseen liittyvät yt-neuvottelut Finnforestissa ja Metsäliitto Osuuskunnassa heti henkilöstövaikutusten selvittämiseksi.

Metsäliitto-konserni yksinkertaistaa konsernirakennettaan. Tytäryhtiöt Finnforest ja Tehdasmittaus sulautetaan Metsäliitto Osuuskuntaan.

Yhtiö aloittaa sulautumiseen liittyvät yt-neuvottelut Finnforestissa ja Metsäliitto Osuuskunnassa välittömästi henkilöstövaikutusten selvittämiseksi.

Samalla Finnforestin toimitusjohtaja Ari Martonen jättää tehtävänsä. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Moelvenin toimitusjohtaja Ole Salvén.

Konsernin viestintäpäällikön Lauri Peltolan mukaan yt-neuvotteluiden taustalla ovat erityisesti Finnforestin monta vuotta jatkuneet operatiiviset tappiot. Hän vakuuttaa, että nyt ei varmasti tiedetä, paljonko väkeä joutuu lähtemään.

-Missään tapauksessa ei kuitenkaan puhuta Suomessa työskentelevien määrästä. Näillä kahdella sulautettavalla yhtiöllä on noin 3800 työntekijää Suomessa, mutta henkilöstöä on toki paljon muuallakin. Kyse on kaiken kaikkiaan yt-neuvottelussa huomattavasti vähemmästä määrästä, Peltola sanoo.

Metsäliitto-konsernissa on 29 000 ihmistä töissä, ja toimipisteitä on 16 maassa. Finnforestissa on kaikkiaan 8000 ihmistä töissä eri puolilla maailmaa.

Metsäliitto ei ole myöskään menossa muuallekaan tuottamaan, toisin kuin isot metsäyhtiöt UPM ja Stora Enso.

-Meillä on kumminkin 130 000 kotimaista metsänomistajaa, joten olemme Suomessa. Tarkkojen lukujen antamiseen yt-neuvotteluista menee ehkä kuukausia vielä. Tavoite on maaliskuussa, arvioi Peltola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.