Mainos

Metsäliitto lisää omistustaan Saksan puuhankintayrityksessä

Metsäliiton tytäryhtiö Thomesto Oy nostaa omistuksensa 50 prosenttiin Saksassa ja Itävallassa toimivassa SCA Holz GmbH -nimisessä puunhankintayrityksessä. Tähän saakka ruotsalainen SCA on omistanut kyseisestä yrityksestä 66,6 prosenttia ja Thomesto 33,4.

Kauppa toteutetaan osakekauppana, jossa SCA myy 16,66 prosenttia omistamiaan SCA Holzin osakkeita. Kaupan yhteydessä allekirjoitetaan osakassopimus, jonka perusteella yhtiö on osapuolten yhteisessä määräysvallassa. Yhtiön uudeksi toiminimeksi on valittu THOSCA Holz GmbH.

Kaupan myötä Metsäliitto lisää osallistumistaan Keski-Euroopan puunhankinnan kehittämiseen sekä varmistaa yhtymän teollisuuden mahdollisten investointikohteiden puuraaka-ainehuollon tällä alueella.

Yhtiö toimii tällä hetkellä pääasiassa SCA:n ja M-realin teollisuuden puunhankkijana Saksan ja Itävallan alueella. Lisäksi yhtiö toimittaa merkittäviä määriä myös muulle paikalliselle teollisuudelle.

SCA Holz hankkii vuosittain noin 5 miljoonaa kuutiota pyöreätä puuta sekä haketta ja on alansa suurimpia toimijoita Keski-Euroopassa.

Toteutuakseen kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten luvan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.