Mainos

Metsäkanalintujen metsästyskausi alkoi

Metso- ja pyykannat ovat vähentyneet viidenneksellä koko maassa, teerien ja riekkojen kokonaiskannoissa ei sen sijaan ole muutoksia.

Metsäkanalintujen metsästys alkoi tänään lähes koko maassa. Niillä alueilla, joilla metsäkanalintujen kannat ovat vähentyneet huomattavasti, on joiltakin osin metsästys kielletty. Esimerkiksi metson metsästyksen ovat kieltäneet koko riistanhoitopiirinsä alueelta Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Hämeen riistanhoitoyhdistykset.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen yhdessä Metsästäjäin keskusliiton kanssa viime kuussa tekemien riistakolmiolaskentojen mukaan metson, teeren, pyyn ja riekon yhteistiheys oli noin 19 yksilöä metsämaan neliökilometrillä. Tulos on hieman alhaisempi kuin runsaan kymmenen viime vuoden laskentojen keskiarvo.

Metso ja pyy vähenivät koko maassa viime vuonna noin viidenneksen, kun taas teeri- ja riekkokannat säilyivät ennallaan. Teeren kokonaistiheys oli sama kuin edellisenä vuonna. Koko maan pyytiheys oli myös noin viidenneksen edellisvuotta alhaisempi. Jyrkkää vähentymistä pyykannoissa oli Pohjois-Suomessa, kun taas Hämeessä ja Keski-Suomessa pyytiheys jopa koheni hieman. Riekon kokonaiskanta säilyi edellisvuotisella tasolla. Sen päälevinneisyysalueella Kainuussa ja Lapissa keskitiheydet jäivät hieman edellisvuotta alhaisemmiksi.

Riistantutkimuslaitos ei anna täsmällisiä metsästyssuosituksia metsäkanalinnuille vaan tyytyy karkeisiin yleissuosituksiin. RKTL esittää, että Etelä- ja Keski-Suomessa, missä kannat laskivat edellisvuosista voimakkaasti, tulisi metsästää erittäin harkitusti ja jopa pidättyä metsästyksestä. Metsästyskausi päättyy lokakuun lopussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.