Mainos

Metsäjohtajat: Sopimus on käännekohta

Metsäyhtiöiden johtajat ylistävät tänään tehtyä paperiteollisuuden sopimusta. Suomalainen metsäteollisuus pääsee samalle viivalle pahimpien kilpailijoidensa kanssa.

Metsäyhtiöiden ykkösketju otti tänään odotetun uutisen vastaan maailmalla. Seitsemän viikon selkkaus tuli kalliiksi, mutta nyt suomalaisyhtiöt ovat samalla viivalla kilpailijoidensa kanssa.

Metsäjohtajat muistuttavat, että sopimuksen toteuttaminen vaatii paljon luottamusta ja yhteistyötä tehdaspaikkakunnilla

Metsäyhtiöt uskovat saavansa kovalla työllä takaisin asiakkaat, jotka ne ovat menettäneet selkkauksen aikana. Erityisen piinaavia viikot ovat olleet Metsäliitolle: M-real antoi tulosvaroituksen ja yli 130 000 metsänomistajan puulla ei ole ollut kysyntää.

Metsäyhtiöiden johtajat muistuttavat, että sopimus ei kirkasta huonoja suhdanteita. Paperin hinta on alhaalla ja kysyntä vaisua etenkin Euroopassa. Stora Enson Jukka Härmälä ei heti lupaa uusia investointeja Suomeen. Lähialueet saattavat olla houkuttelevampia. Härmälä pitää kuitenkin uutista Venäjän selluinvestoinnista ennenaikaisena. Härmälän mielestä hyvä asia pitkässä väännössä oli se, että suomalainen neuvottelujärjestelmä kesti. Myös valtakunnansovittelija Juhani Salonius saa vuorineuvostason kiitokset.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.