Mainos

Metsäjätti Mondi ostaa Lohjan tehtaan

Eteläafrikkalainen metsäjätti Mondi rantautuu Suomeen ostamalla silikonoituja irrokemateriaaleja ja erikoispapereita valmistavan Loparexin Lohjan-tehtaan. Kaupan jälkeen Loparexilla ei ole enää tuotantoa Suomessa.

Loparex tunnettiin vuoteen 2001 saakka nimellä Lohjan Paperi. Metsäyhtiö UPM myi Loparexin vajaat kolme vuotta sitten hollantilaiselle ABN-Amrolle.

Loparex on toiminut eri nimillä jo sadan vuoden ajan.

Paperia ja pakkauksia valmistavan Mondin liikevaihto oli viime vuonna 6,3 miljardia euroa, mikä on enemmän kuin esimerkiksi M-realin liikevaihto. Mondilla on tuotantoa 35 maassa, ja se työllistää noin 35 000 ihmistä. Yhtiö on ollut aktiivinen viime aikoina muun muassa Venäjällä.

Loparex myi Mondille Lohjan-tehtaan lisäksi tuotantolaitokset Puolassa ja Thaimaassa. Loparexille jää tehtaat Yhdysvaltoihin, Hollantiin ja Kiinaan. Lisäksi yhtiöllä on yhteisyritys Intiassa. Pääkonttori pysyy Hollannissa. Noin 80 prosenttia liikevaihdosta tulee Pohjois-Amerikasta.

Loparex perustelee kauppoja keskittymisellä tiettyihin korkean lisäarvon tuotteisiin sekä laajentumiseen niiden markkinoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.