Mainos

Metsähallituksen ympäristöjärjestelmä sai ISO-sertifikaatin

Metsähallitukselle luovutettiin tänään kansainvälinen ympäristösertifikaatti merkiksi siitä, että Metsähallituksen tapa toimia ympäristöasioissa täyttää ISO 14001 -standardin vaatimukset. Sertifikaatin luovutti toimitusjohtaja Aila Valkila Det Norske Veritas Oy:stä.

Metsähallitus on itse määritellyt toimintatavat, joilla ympäristövaikutukset hallitaan ja pyritään rajoittamaan mahdollisimman pieniksi. Det Norske Veritas Oy:n arvioijat tarkastivat ympäristöjärjestelmän toimivuuden. Metsähallituksen mukaan ympäristöjärjestelmä takaa esimerkiksi sen, että kaikki Metsähallituksen metsurit osaavat jättää luonnon monimuotoisuudelle tärkeitä puita hakkuukohteille.

Ympäristöserfikaatin myöntäminen ei merkitse sitä, että Metsähallituksen tuotteet olisi sertifioitu, joten merkkiä ei voi käyttää ekomerkkinä tuotteissa tai tuotemerkeissä.

Det Norske Veritas tarkasti kirjallisesti ja otantakäynnein Metsähallituksen eri tulosalueiden, metsätalouden, luonnonsuojelun, Villin Pohjolan, Laatumaan, siemen- ja taimituotannon, taitotietopalvelujen sekä sisäisten palvelujen toiminnan. DNV jatkaa arviointia säännöllisesti. Metsähallitus on ympäristöperiaatteissaan sitoutunut ympäristönsuojelun jatkuvaan parantamiseen.

Metsähallitus aikoo tehdä alueelliset luonnonvarasuunnitelmat kaikille alueilleen vuoden 2000 loppuun mennessä. Metsähallituksen mukaan suunnitteluun kutsutaan kaikki Metsähallituksen metsien käytöstä kiinnostuneet tahot, myös yksityiset kansalaiset. Suunnitelmat on saatu valmiiksi Kainuussa, Länsi-Suomessa ja Itä-Lapissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.