Mainos

Metsäalan sopimusneuvotteluissa ei edistystä

Neuvottelut noin tuhatta metsäkeskuksissa ja Maatalouden kehittämiskeskuksessa Tapiossa työskentelevää toimihenkilöä koskevasta lakonuhasta eivät ole edistyneet. Metsäalan toimihenkilöliitto Meto ja Suomen metsänhoitajaliitto uhkaavat torstaina alkavalla työtaistelulla, mikäli alalle ei ennen sitä saada aikaan neuvotteluratkaisua uudesta työehtosopimuksesta.

Tämänpäiväiset neuvottelut ja viime viikon kolme tapaamista eivät ole osapuolten mukaan juuri vähentäneet työtaistelu-uhkaa. Huomenna jatkuvilta neuvotteluiltakaan ei vielä odoteta merkittävää edistymistä.

Tilannetta jumiuttaa erityisesti STTK:laisen Metsäalan toimihenkilöliitto Meton sekä akavalaisen Suomen metsänhoitajaliiton keväällä allekirjoittama sopimus neuvotteluyhteistyöstä. Ongelma on periaatteellinen, sillä työnantaja ei voi hyväksyä sitä, että johtotehtävissä toimivilla akavalaisilla olisi sama työehtosopimus kuin heidän alaisillaan.

Kiistaa on myös palkoista. Metsätoimihenkilöt ovat tyytymättömiä erityisesti ansiokehitykseensä, joka heidän mukaansa on jäänyt selvästi jälkeen muista metsäalan vastaavantasoisista tehtävistä. Työnantajapuolta edustavan Erityispalvelujen työnantajaliiton mukaan palkkavaatimukset ovat ylittäneet tupo-tason 11 prosenttia, ja tekstivaatimusten kustannukset lisäisivät kustannuksia vielä 5-6 prosenttia.

Työtaistelu vaikeuttaisi metsänhoitoa mm. metsähoitosuunnitelmien ja metsäautoteiden teon osalta. Varsinaiseen puukauppaan lakolla ei työnantajapuolen mukaan olisi välitöntä vaikutusta. Mahdollisista työtaistelun tukitoimista ei ole tehty päätöksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.