Mainos

Metsäalan lakko alkoi

Metsäalan lakko alkoi tänään puoliltapäivin, koska neuvotteluratkaisua uudesta työehtosopimuksesta ei saatu aikaan.

Neuvottelut noin tuhatta metsäkeskuksissa ja Maatalouden kehittämiskeskus Tapiossa työskentelevää toimihenkilöä koskevan lakon ehkäisemiseksi päättyivät aamupäivällä tuloksettomina.

Metsäalan toimihenkilöliitto Meto ja Suomen metsänhoitajaliitto ovat käyneet työnantajaosapuolen kanssa neuvotteluja parin viikon ajan valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla. Alkuviikon neuvotteluissa ei ole tapahtunut merkittävää edistymistä.

Työtaistelu pysäyttää metsänhoidon suunnittelun ja metsän perusparannustyöt. Myöskään uuden metsälain mukaisia valvonnan tehtäviä ei tehdä. Varsinaiseen puukauppaan lakolla ei työnantajapuolen mukaan ole välitöntä vaikutusta. Mahdollisista työtaistelun tukitoimista ei ole tehty päätöksiä.

Metsälakon vahingot korvattava yrittäjille

Koneyrittäjien liitto vaatii metsätoimihenkilökosta aiheutuvien vahinkojen korvaamista yrittäjille. Yrittäjien mielestä on kohtuutonta, että metsänparannustyöt suorittavat ja lakkoon syyttömät pienyrittäjät joutuisivat työtaistelun maksumiehiksi samalla kun valtio hyötyy lakossa olevien palkkamenojen säästymisestä.

Liiton mukaan metsänparannustyöt on pyrittävä pitämään käynnissä lakosta huolimatta niin pitkään kuin käytännössä on mahdollista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.