Mainos

Metsä-Tissue ostaa pehmopaperiyhtiön Slovakiasta

Metsä-Tissue arvioi olevansa kaupan jälkeen markkinaykkönen Slovakian lisäksi myös Tshekin pehmopaperimarkkinoilla. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Pehmopaperiyhtiö Metsä-Tissue ostaa Slovakian johtavan pehmopaperivalmistajan Tenton. Yhtiö vahvistaa kaupalla asemiaan nopeasti kasvavilla Itä-Euroopan markkinoilla.

Kauppahintaa ei paljastettu. Osa siitä suoritettiin rahana ja osa osakevaihdolla niin, että Tenton nykyomistajasta ja toimitusjohtajasta Josef Antosikista tulee Metsä-Tissuen toiseksi suurin omistaja Metsäliiton jälkeen.

Antosikin osuus Metsä-Tissuesta tulee olemaan noin 15 prosenttia. Hänestä tulee myös Metsä-Tissuen hallituksen jäsen.

Metsä-Tissue arvioi olevansa kaupan jälkeen markkinaykkönen Slovakian lisäksi myös Tshekin pehmopaperimarkkinoilla. Vastaava asema sillä on jo ennestään Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa.

- Vahvistamme kaupalla positiotamme. Pehmopaperiliiketoiminnan sisällä tällä kaupalla on merkittävä lisäarvovaikutus, vaikka Metsä-Tissuen kokonaisuudessa Tenton rooli ei ole massiivinen, luonnehtii Metsä-Tissuen hallituksen puheenjohtaja ja Metsäliitto-konsernin pääjohtaja Kari Jordan.

Tenton liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja työntekijämäärä 600. Metsä-Tissuen liikevaihto on ollut noin 700 miljoonaa vuodessa, ja työntekijöitä sillä on noin 3000.

Yhtiö odottaa Itä-Euroopan pehmopaperimarkkinoilta myös kovaa kasvua.

- Siellä pehmopapereiden kulutus on tällä hetkellä 3-7 kiloa henkilö kohden vuodessa, kun läntisessä Euroopassa vastaava luku on 13 ja 15 kilon välillä, Jordan jatkaa.

Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Metsä-Tissue arvioi, että kauppa saadaan päätökseen parissa kolmessa kuukaudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.