Mainos

Metsä Tissue irtisanoo 200 Saksassa

Metsä Tissue on aloittanut toimintojensa kehitysohjelman, johon perustuen yhtiö sanoo irti noin 200 työntekijää Saksassa.

Metsä Tissue sanoo irti noin 200 työntekijää Saksassa. Irtisanomiset liittyvät yhtiön toimintojen kehitysohjelmaan. Lisäksi ensi vuonna sanotaan irti yhteensä satoja työntekijöitä Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Henkilöstövähennyksiä varten Metsä Tissue -konsernin neljännen vuosineljänneksen tulokseen tullaan kirjaamaan noin 3 miljoonan euron suuruinen kuluvaraus.

Nyt käynnistetyn Saksan-liiketoimintoja käsittävän investointi- ja kehitysohjelman tavoitteena on erityisesti kuluttajatuotteiden jalostusasteen ja laatutason nostaminen sekä tuottavuuden parantaminen yli kolmanneksella nykytilanteeseen verrattuna, Metsä Tissue kertoo.

Metsä Tissue aikoo lisätä tuotantolaitosten jalostuskapasiteettia noin 15 prosenttia kehittämällä olemassa olevia jalostuslinjoja sekä hankkimalla uusi kuluttajatuotteiden jalostuslinja. Myös tuotantotehokkuutta parannetaan olennaisesti myös tuotantolaitosten erikoistumisella, yhtiö tiedottaa.

Yhtiö aikoo lisäksi ratinalisoida logistisia ratkaisuja, ja sen tarkoituksena on rakentaa rautatieyhteys myös Kreuzaun tehtaalle.

Kehitysohjelmaan liittyvien investointien kokonaismäärä on noin 45 miljoonaa euroa, ja ohjelma toteutetaan pääosin vuoden 2004 loppuun mennessä. Henkilöstövähennyksiä koskevat neuvottelut eri henkilöstöryhmien kanssa on aloitettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.