Mainos

Metsä-Serlan loppuvuoden tulos painuu tappiolle

Metsä-Serla antoi tänään julkisuuteen varoituksen etenkin toisella vuosipuoliskolla heikentyneestä tuloskehityksestään. Tulosvaroituksen mukaan touko-joulukuun jää tappiolliseksi. Yhtiö arvioi koko vuoden tuloksen muodostuvan kuitenkin edelleen voitolliseksi.

Metsäyhtiön tulosta heikentävät tiedotteen mukaan sellun ja erityisesti paperituotteiden ennakoitua voimakkaampi hintojen lasku. Yhtiöstä kerrotaan, että sellun hinta on pudonnut lähes 50 prosenttia ja paperituotteiden enimmillään 40 prosenttia viime vuoden huippuhinnoista. Tällä haavaa sellun maailmanmarkkinahinta on noin 630 dollaria tonnilta.

Muiden liiketoimintojen, kuten kartongin, pehmopaperin, pakkauksen, aaltopahvin raaka-aineiden ja kemian liiketoimintojen koko vuoden tulosnäkymät ovat kuitenkin tavoitteiden mukaiset.

Metsä-Serlan tuloskehitystä ovat rasittaneet myös kuluvalle vuodelle ajoittuvat kehityshankkeet ja investoinnit, joista on aiheutunut 300 miljoonan markan kertaluonteiset kulut. Näitä hankkeita ovat muun muassa MD Papierin saneerausohjelma, oman markkinointiorganisaation rakentaminen ja Takon uusitun kartonkikoneen käynnistäminen. Kuluvan vuoden tulosta rasittavat myös Kirkniemen uuden hienopaperikoneen ja Metsä-Rauman käynnistämiset.

Metsä-Serlan ensimmäisen vuosikolmanneksen tulos rahoituserien jälkeen oli 318 miljoonaa markkaa voitollinen. Konsernin koko viime vuoden tulos rahoituserien jälkeen oli 1,9 miljardia markkaa.

Yhtiö julkistaa osavuosikatsauksensa tammi-elokuulta 17. lokakuuta 1996. Metsä-Serla aikoo kertoa silloin myös niistä toimenpiteistä, joihin se on ryhtynyt kilpailukykynsä parantamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.