Mainos

Metsä-Serlalle ja Metsäliitolle yhteinen rahoitusyhtiö

Metsäliitto-Yhtymään kuuluvat yritykset keskittävät toukokuun alusta rahoitustoimintansa yhteiseen rahoitusyhtiöön. Metsä-Serla ja Metsäliitto Osuuskunta ovat perustaneet tätä varten Financial Services Oy -nimisen yhtiön (Metsä Finance), josta Metsä-Serla omistaa 51 prosenttia ja Metsäliitto 49 prosenttia. Yhtiön osakepääoma on 50 miljoonaa markkaa.

Yhtiön toimitusjohtajan Veli-Matti Mynttinen sanoo asian olleen valmisteilla jo viime syksystä lähtien, kun hän siirtyi Okosta Metsäliittoon. Hän uskoo rahoitustoimintojen keskittämisellä päästävän yhtymän sisällä useiden miljoonien markkojen vuosisäästöihin.

Mynttisen mukaan osakkaat haluavat keskittämisellä helpottaa rahoitustoimintojensa seurantaa, parantaa riskienhallintaa ja vähentää ulkopuolisten toimeksiantojen määrää.
-Tästä eteenpäin vastapuolena on pankkeihin nähden vain yksi taho, tiivistää Mynttinen muutosta.

Rahoitusyhtiön kautta hoidetaan yhtymään kuuluvien yritysten lyhytaikaista rahoitusta, valuutta- ja korkosuojausta, riskienhallintaan ja maksuvalmiuteen liittyviä asioita sekä pitkän luottokannan neuvottelut.

Rahoitusyhtiön toimintaperiaatteet, hinnoittelut ja keskinäiset vastuut on kirjattu omistajien kesken tehtyyn osakasopimukseen. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Metsäliitto-Yhtymän pääjohtaja Antti Oksanen ja hallituksen jäseninä Metsä-Serlan toimitusjohtaja Jorma Vaajoki, Metsäliitto-Yhtymän finanssijohtaja Kari Haavisto ja Metsä-Serlan talous- ja kehitysjohtaja Ari Martonen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.