Metsä-Serlalle enemmistö kansainvälisessä markkinointiyhtiössä

Metsäyhtiö Metsä-Serla ostaa 70 prosentin osuuden kansainvälisestä Price&Pierce -markkinointi- ja myyntiyhtiöstä. Kauppahinta on 45 miljoonaa markkaa, josta puolet maksetaan vuonna 2000 yhtiön toiminnan kehityksestä riippuen.

Myyjinä ovat Price&Piercestä tähän saakka puolet omistaneet investoijat ja osa yhtiön johdosta. Johdolle jää edelleen 30 prosenttia. Kaupalla Metsä-Serla vahvistaa kansainvälistä myyntiverkostoaan. Price&Pierce markkinoi ja myy maailmanlaajuisesti paperia, kartonkia ja sellua.

Yhtiön palveluksessa on noin 120 henkilöä Kaakkois-Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Liikevaihtoa kertyy tänä vuonna noin miljardi markkaa. Yhtiön oston myötä Metsä-Serlan Aasian ja Tyynenmeren alueen myyntiverkosto yhdistetään Price&Piercen toimintoihin samalla alueella. Euroopassa uuden yhtiön toiminnot puolestaan liitetään Metsä-Serlan verkostoon. Metsä-Serlan mukaan järjestely tuo asiakkaille laajemman tuotevalikoiman ja vahvistaa jakelua.

Metsä-Serla on Euroopan viidenneksi suurin metsäteollisuuskonserni, jonka päätoimialoja ovat painopaperi ja pakkausmateriaalit. Tämän vuoden liikevaihto tulee olemaan yli 19 miljardia markkaa. Price&Pierce oli alun perin puutavaran, paperin ja kartongin agentuuri. Se perustettiin vuonna 1867 Englannissa, mutta tätä nykyä sen pääkonttori on Singaporessa. Sillä on tytäryhtiö Suomessa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat