Mainos

Metsä-Serlalle enemmistö kansainvälisessä markkinointiyhtiössä

Metsäyhtiö Metsä-Serla ostaa 70 prosentin osuuden kansainvälisestä Price&Pierce -markkinointi- ja myyntiyhtiöstä. Kauppahinta on 45 miljoonaa markkaa, josta puolet maksetaan vuonna 2000 yhtiön toiminnan kehityksestä riippuen.

Myyjinä ovat Price&Piercestä tähän saakka puolet omistaneet investoijat ja osa yhtiön johdosta. Johdolle jää edelleen 30 prosenttia. Kaupalla Metsä-Serla vahvistaa kansainvälistä myyntiverkostoaan. Price&Pierce markkinoi ja myy maailmanlaajuisesti paperia, kartonkia ja sellua.

Yhtiön palveluksessa on noin 120 henkilöä Kaakkois-Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Liikevaihtoa kertyy tänä vuonna noin miljardi markkaa. Yhtiön oston myötä Metsä-Serlan Aasian ja Tyynenmeren alueen myyntiverkosto yhdistetään Price&Piercen toimintoihin samalla alueella. Euroopassa uuden yhtiön toiminnot puolestaan liitetään Metsä-Serlan verkostoon. Metsä-Serlan mukaan järjestely tuo asiakkaille laajemman tuotevalikoiman ja vahvistaa jakelua.

Metsä-Serla on Euroopan viidenneksi suurin metsäteollisuuskonserni, jonka päätoimialoja ovat painopaperi ja pakkausmateriaalit. Tämän vuoden liikevaihto tulee olemaan yli 19 miljardia markkaa. Price&Pierce oli alun perin puutavaran, paperin ja kartongin agentuuri. Se perustettiin vuonna 1867 Englannissa, mutta tätä nykyä sen pääkonttori on Singaporessa. Sillä on tytäryhtiö Suomessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.