Metsä-Serla jälleen ostoksilla

Metsä-Serla neuvottelee sveitsiläisen Biber-yhtiön hienopaperitoiminnan ostamisesta. Ostettavien liiketoimintojen liikevaihto on noin miljardi markkaa. Koska neuvottelut ovat vielä kesken, Metsä-Serla ei halua enempää kommentoida niitä. Asia tuli julkisuuteen torstaina sveitsiläisessä talouslehdessä julkaistussa artikkelissa.

Metsä-Serla on ilmoittanut keskittyvänsä pakkaamiseen ja painamiseen. Pakkaamiseen sisältyy aaltopahvi raaka-aineesta lopputuotteeseen ja koteloihin. Painaminen taas pitää sisällään kaikki Metsä-Serlan valmistamat paperilaadut. Painopuolen osuus yhtiön liikevaihdosta on puolet ja pakkaamisen noin 30 prosenttia.

Viestintäjohtaja Heikki Järvisen mukaan neuvotteluja sveitsiläisostosta on käyty loppusyksystä. Hänen mukaansa Metsä-Serlalla on kaupassa kilpailijaostajia.

Pari päivää sitten Metsä-Serla osti UPM-Kymmeneltä Simpeleen kolme tehdasta. Kauppojen myötä Metsä-Serlan liikevaihto kasvoi pari miljardia markkaa. Metsä-Serla on tänä vuonna tehnyt lukuisia kauppoja.

Tammi-elokuussa yhtiön liikevaihto kasvoi lähes miljardin yrityskauppojen takia. Kauppojen lisäksi yhtiö on investoinut paljon. Yhtiön alkuvuoden investoinnit olivat neljä miljardia, kaksinkertaiset viimevuotiseen verrattuna.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat