Mainos

Metsä-Serla jälleen ostoksilla

Metsä-Serla neuvottelee sveitsiläisen Biber-yhtiön hienopaperitoiminnan ostamisesta. Ostettavien liiketoimintojen liikevaihto on noin miljardi markkaa. Koska neuvottelut ovat vielä kesken, Metsä-Serla ei halua enempää kommentoida niitä. Asia tuli julkisuuteen torstaina sveitsiläisessä talouslehdessä julkaistussa artikkelissa.

Metsä-Serla on ilmoittanut keskittyvänsä pakkaamiseen ja painamiseen. Pakkaamiseen sisältyy aaltopahvi raaka-aineesta lopputuotteeseen ja koteloihin. Painaminen taas pitää sisällään kaikki Metsä-Serlan valmistamat paperilaadut. Painopuolen osuus yhtiön liikevaihdosta on puolet ja pakkaamisen noin 30 prosenttia.

Viestintäjohtaja Heikki Järvisen mukaan neuvotteluja sveitsiläisostosta on käyty loppusyksystä. Hänen mukaansa Metsä-Serlalla on kaupassa kilpailijaostajia.

Pari päivää sitten Metsä-Serla osti UPM-Kymmeneltä Simpeleen kolme tehdasta. Kauppojen myötä Metsä-Serlan liikevaihto kasvoi pari miljardia markkaa. Metsä-Serla on tänä vuonna tehnyt lukuisia kauppoja.

Tammi-elokuussa yhtiön liikevaihto kasvoi lähes miljardin yrityskauppojen takia. Kauppojen lisäksi yhtiö on investoinut paljon. Yhtiön alkuvuoden investoinnit olivat neljä miljardia, kaksinkertaiset viimevuotiseen verrattuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.