Mainos

Metsä-Botnia kaavailee sellutehdasta Venäjälle

Lopullista päätöstä uudesta sellutehtaasta ei ole vielä tehty, mutta rakennusvaiheen arvioitiin ajoittuvan vuoden 2010 paikkeille.

Metsä-Botnialla on haluja rakentaa sellutehdas Venäjälle, mutta rakennustöihin uskotaan päästävän vasta vuoden 2010 jälkeen. Metsä-Botnian viestintäjohtaja Annikki Rintala kertoi tulevista, mutta vielä päätöstä odottavista suunnitelmista tänään suomalaistoimittajille Podporozhessa Venäjällä. Metsä-Botnian venäläisen sahan Svir Timberin pääjohtaja Eero Smolander nyökytteli vieressä.

Rintalan mukaan on vain ajan kysymys, milloin Metsä-Botnia rakentaa sellutehtaan Venäjälle.

Kolmisen kuukautta toiminut Svir Timber sijaitsee Syvärijoen varrella Podporozhessa. On mahdollista, että sellutehdas tulee samalle alueelle. Varmaa se ei kuitenkaan vielä ole, sillä metsäbotnialaiset eivät olleet vielä valmiita antamaan tarkempaa tietoa. Saha-alueen lisäksi Metsä-Botnia on vuokrannut sahan läheisyydestä 70 hehtaaria maata.

Parhaillaan Metsä-Botnia rakentaa sellutehdasta Uruguayhin. Se maksaa päälle miljardi euroa.

Smolanderin mukaan Svir-Timberin sahatoiminta on alkanut hyvin eikä yhtiöllä ole pulaa raaka-aineesta. Sahalla käytetään toistaiseksi raaka-aineena vain kuusta. Saha työllistää noin 140 työntekijää. Lähiaikoina sahalla ollaan siirtymässä kolmivuorojärjestelmään.

Metsä-Botnian omistavat Metsäliitto ja UPM.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.