Mainos

Metsä-Botnia jäämässä yksin Uruguayhun

Metsä-Botnia saattaa jäädä yksin sellutehdashankkeen kanssa Uruguayssa. Espanjalainen Ence nimittäin harkitsee vetäytymistä kiistanalaisesta tehdashankkeesta.

Espanjalainen Ence on lehtitietojen mukaan perääntymässä sellutehdashankkeestaan Uruguayn Fray Bentosissa. Argentiinalaisen La Nacion -lehden mukaan Encen johto harkitsee hankkeen lopullista jäädyttämistä, koska yhtiö ei halua "hankaluuksia Argentiinan kanssa".

Encen ja Botnian sellutehdashankkeista on kehkeytynyt Argentiinan ja Uruguayn välille diplomaattinen selkkaus, jota puidaan Haagin kansainvälistä tuomioistuinta myöten. Argentiina vastustaa Uruguay-rajajoen tuntumaan rakennettavia jättitehtaita, koska pelkää niiden aiheuttavan vakavia ympäristöhaittoja.

Encen on jo pitkään ennusteltu perääntyvän Fray Bentosin hankkeestaan, mutta La Nacionin mukaan päätös tehdashankkeen hylkäämisestä alkoi kypsyä presidentti Nestor Kirchnerin vieraillessa Espanjassa kuukausi sitten.

Encen sellutehtaan rakennustyöt ovat vasta alkuvaiheessa. Ne ovat olleet pysähdyksissä maaliskuun lopusta lähtien, ja yhtiö on aiemmin ilmoittanut keskeytyksen jatkuvan tämän vuoden joulukuuhun asti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.