Mainos

MetropoliAreenan kysely: Pääkaupunkiseudulle korkeampi opintotuki

Metropolialueen yrittäjät, opiskelijat ja päättäjät kannattavat opintotuen sitomista opiskelupaikkakunnan kustannustasoon, ilmenee MetropoliAreenan teettämästä tuoreesta kyselystä.

Pääkaupunkiseudun yrittäjistä, opiskelijoista ja päättäjistä peräti 73 prosenttia vaatii kyselyn mukaan pääkaupunkiseudulle muuta maata korkeampaa opintotukea kattamaan korkeampia elinkustannuksia.

Opiskelijavastaajista 76 prosenttia kannatti esitystä.

Missään vastaajaryhmässä tuen sitomista opiskelupaikkakunnan kustannustasoon ei vastustettu. Kannatus oli alhaisinta valtuutettujen joukossa, mutta heistäkin 57 prosenttia kannatti ajatusta.

Kyselyssä kysyttiin opiskelijoiden näkemyksiä myös opintotuen sitomisesta yleiskustannusindeksiin. Myös tätä kannatti suurin osa vastaajista kaikissa vastaajaryhmissä.

Tänään julkistetussa MetropoliAreenan teettämässä Metropolikyselyssä pääkaupunkiseudun yrittäjiltä, opiskelijoilta ja päättäjiltä kysyttiin mielipiteitä metropolipolitiikasta.

Kyselyn tulokset julkistettiin iltapäivällä MetropoliAreenan suuressa vaalitentissä Vanhalla ylioppilastalolla. Metropolialueen menestyksen merkitystä selvittävän kyselyn tiedonkeruu toteutettiin 14. - 21.2.2011.

Kyselyyn vastasi 1104 henkeä ja sen toteutti MetropoliAreenan toimeksiannosta T-Media Oy.

Lisätietoja kyselystä löytyy MetropoliAreenan kotisivuilta. Voit seurata suoraa verkkolähetystä metropolialueen vaalitentistä

(MTV3)

MetropoliAreenan taustatahoja ovat metropolialueen yrittäjäjärjestöt, Helsingin Yrittäjät, Espoon Yrittäjät, Vantaan Yrittäjät ja Uudenmaan Yrittäjät, MTV3 ja Lehtiyhtymä. Lisäksi hankkeen toimintaa tukevat Uudenmaan liitto, HSY ja HSL.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.