Mainos

Metrolakko sekoitti liikennettä Lontoossa

Lontoon maanalaisen lakkoilevat työntekijät eivät onnistuneet tänään saamaan pääkaupungin metroliikennettä täysin pysähdyksiin, vaikka viivästyksiä esiintyikin laajasti.

Maanalaisen edustajan mukaan kaksi kolmasosaa metrojunista kulki tänään ja joillakin linjoilla palvelu oli lähes täydellistä. Arviolta 40 prosenttia yhteyksistä jäi ajamatta lakon vuoksi. Työtaistelu merkitsi silti vaikeuksia ja viivästyksiä sadoilletuhansille työmatkalaisille. Maanalaisen asemista 25 oli tänään suljettu kokonaan.

Työtaisteluun ryhtynyt RMT-ammattiliitto edustaa 60:ta prosenttia Lontoon maanalaisen 15000 työntekijästä. Liitto vaatii työpaikan takaamista kaikille maanalaisen nykyisille työntekijöille. Taustalla on pelko, että maanalaisen suunniteltu yksityistäminen johtaa irtisanomisiin.

Liiton mukaan lakko oli kattava liiton jäsenten keskuudessa ja maanalaisen arvio liikenteen sujumisesta oli "optimistinen". Maanantaina alkaneen lakon on tarkoitus kestää huomisiltaan saakka. Arviolta 2,4 miljoonaa ihmistä käyttää Lontoon maanalaista päivittäin.

Lontoon maanalainen arvioi, että kaksi päivää kestävä lakko maksaa sille noin kaksi miljoonaa puntaa (runsaat 17 miljoonaa markkaa). Lontoon kauppakamari puolestaan laskee, että jokainen lakkopäivä maksaa liikeyrityksille 35 miljoonaa puntaa (301 miljoonaa markkaa) tuotannon menetyksinä.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.