Mainos

Metrojunat pysähtyvät taas Rautatientorilla

Kolme kuukautta suljettuna ollut rautatientorin metroasema Helsingissä avattiin tänään. Metroasema suljettiin marraskuun alussa kun rikkoutuneesta putkesta tulvi asematiloihin vettä. Liikenne sujui puhtoisella, korjatulla asemalla hyvin.

Rautatientorin metroaseman kautta kulkee päivittäin noin 50 000 matkustajaa. Tänään heitä hemmoteltiin: HSL:n tarkastajat jakoivat asemalla sakkojen sijasta karamelleja. Kahvia ja keksejäkin oli tarjolla, jos jaksoi jonottaa.

Lastenrattailla ei vielä pääse asemalle

Metroaseman viiden miljoonan euron remontti jatkuu kuitenkin vielä. Esimerkiksi aseman hissit saadaan käyttöön vasta kesäkuussa. HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta kehottaakin pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa kulkevia käyttämään Kampin tai Kaisaniemen asemia.

- Tämä asema ei ole esteetön, se on tietenkin valitettavaa. Mutta parempi, että tämä on avattu näinkin kun että odotettaisiin sitä että kaikki on kunnossa, Lahdenranta sanoo.

Liukuportaista käytössä on kolme neljästä. Liukuportaiden peruskorjaus jatkuu vuoden loppuun asti. Korjaus ei liity vesivahinkoon, vaan liukuportaiden kuntoon. Portaat ovat olleet yhtäjaksoisessa käytössä jo 30 vuotta.

Yrittäjille onnen - tai epäonnen päivä

Rautatientorin metroaseman yrittäjillä hymy oli tänään herkässä. Kompassitason karkkikauppias Tapani Pakarinen teki satojen tuhansien eurojen tappiot aseman ollessa suljettuna. Tänään kauppa kävi taas hyvin, ja tulevaisuus näytti valoisalta.

Läheisellä Kaisaniemen metroasemalla ilmeet olivat toisenlaiset. Aseman ainoassa karkkikaupassa kävi kauppa kuin siimaa Rautatientorin aseman ollessa suljettuna. Kauppias pelkää asiakkaiden jälleen katoavan kun metroaseman kävijämäärä palaa normaaliin.

- Nyt on mielenkiintoista nähdä, että minkä verran tähän jää kansaa kulkemaan. Ollaan toiveikkaita, että kaupankäynti jatkuisi jollain lailla ainakin, etteivät ihan kaikki siirtyisi asematunneliin, Petri Korhonen tuumailee.

Kaisaniemen aseman kävijämäärä tuplaantui Rautatientorin metroaseman ollessa suljettuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.