Mainos

Metro: Malliagenttien värväyspuuhat anoreksiaklinikalla kuohuttavat

Tukholmassa mallitoimistot ovat yrittäneet värvätä uusia malleja syömishäiriöklinikan potilaista.

Klinikan työntekijä kertoo ruotsalaiselle Metro-lehdelle, että mallitoimistojen agentit ovat odottaneet hoitolaitoksen ulkopuolella potilaita. Malleiksi pyydetyt potilaat ovat olleet teini-ikäisiä tyttöjä, joilla on vaikea syömishäiriö.

Tukholmassa sijaitseva klinikka on yksi Pohjoismaiden suurimpia syömishäiriöihin erikoistuneita hoitolaitoksia.

– Tuomitsemme tämän täysin. He (mallitoimiston agentit) ovat seisoneet klinikkamme ulkopuolella ja yrittäneet värvätä tyttöjä, koska he tietävät heidän olevan laihoja. Tällaiset toimet antavat aivan vääränlaisia viestejä tytöille, jotka tarvitsevat hoitoa, sanoo osastopäällikkö Anna-Maria af Sandeberg.

Toisen työntekijän mukaan agentit tietävät klinikan aikataulut ja voivat lähestyä esimerkiksi kävelylle lähteviä potilaita ulko-ovella. Kyseiset tytöt ovat olleet noin 14-15 -vuotiaita.

Joidenkin tyttöjen painoindeksi on vain 14, mikä tarkoittaa sairaalloista alipainoa. Normaalipainoisen aikuisen painoindeksi on 18,5 - 24,9 välillä.

Af Sandebergin mukaan yksi malliksi pyydetyistä tytöistä oli niin huonossa kunnossa, että joutui käyttämään pyörätuolia.

Viimeisen värväysyritys tapahtui syömishäiriöklinikan mukaan noin vuosi sitten, minkä jälkeen yhteiset kävelyt päätettiin toistaiseksi lopettaa. Klinikan mukaan mallitoimistojen kyseenalainen toiminta saattaa silti edelleen jatkua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.