Mainos

Metran tulos parani reippaasti alkuvuonna

Metra-konsernin alkuvuoden tulos parani selvästi vuoden takaisesta. Tulos rahoituserien jälkeen nousi nyt 133,9 miljoonaan euroon, kun se viime vuoden tammi-maaliskuussa oli 15,2 miljoonaa euroa.

Tulokseen sisältyy tosin Assa Abloyn osakkeiden myynnistä saatu 99 miljoonan euron myyntivoitto, mutta ilman sitäkin tulos olisi tuplaantunut. Metran liikevaihto kasvoi vajaat 14 prosenttia 756 miljoonaan euroon ja osakekohtainen tulos parani 0,17 eurosta 1,54 euroon. Metran keskeinen toimiala, dieselmoottoreita valmistava Wärtsilä NSD kirjasi nyt vuoden takaisen nollatuloksen jälkeen 5,1 miljoonan euron liikevoiton. Wärtsilän liikevaihto kasvoi nelisen prosenttia 480 miljoonaan euroon.

Myös jatko näyttää hyvältä, sillä uusien merimoottorien kysyntä jatkuu vahvana, ja voimalatilauksia tuli alkuvuonna yli kaksinkertainen määrä vertailujaksoon verrattuna. Koko vuoden aikana Wärtsilä NSD:n liikevaihdon odotetaan kasvavan ja tuloksen olevan positiivinen. Myös Imatra Steel kasvatti alkuvuonna sekä liikevaihtoa että tulosta. Erikoisterästen markkinatilanteen odotetaan pysyvän hyvänä, joten Imatra Steelin koko vuoden liikevaihdon pitäisi kasvaa ja tuloksen parantua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.