Mainos

Meto: Metsähallituksen suojelupäätös ylimitoitettu

Metsäalan asiantuntijat ry:n mukaan 100 000 hehtaarin maa-alan suojelupäätöksellä on vakavat vaikutukset työpaikkoihin erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Metsäalan asiantuntijat ry (Meto) pitää Metsähallituksen eilen julkistamaa 100 000 hehtaarin maa-alan suojelupäätöstä ylimitoitettuna.

Oulun ja Lapin läänien alueella suojellaan päätöksen mukaan 55 000 hehtaaria metsämaata, millä on Meton mielestä vakavat vaikutukset työpaikkoihin. Meton mukaan suojelun työllisyysvaikutukset voivat nousta yli Metsähallituksen arvion, joka on koko metsäsektorilla kerrannaisvaikutuksineen noin 200 henkilötyövuotta.

Lisäksi Metolaiset muistuttavat, että vaikutukset tulevat Itä- ja Pohjois-Suomen kuntiin, joissa työllisyystilanne on maamme vaikein. Työpaikkojen lisäksi Meto on huolestunut myös lisäsuojelun vaikutuksesta pohjoisen sahateollisuuteen.

Muita sidosryhmiä ei Meton mukaan otettu riittävästi huomioon luontojärjestöjen ja Metsähallituksen kaksi vuotta kestäneessä vuoropuhelussa. Se pitää parempana Metsähallituksen luonnonvarasuunnittelua, joka on kaikille avoin menettelytapa.

Metsähallituksen on maankäyttökysymyksissä palattava normaaliin käytäntöön ja otettava huomioon myös alueellinen ja sosiaalinen kestävyys, Metosta sanotaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.