Mainos

Meteorologi viikon säästä: Tyly stoppi kesälle – paikoin kaatosateita

Tällä viikolla sademäärät ovat paikoin runsaita. Sateita tulee päivittäin.

Suomen länsipuolella oleva matalapaine kulkee viikon mittaan Suomen yli ja loppuviikolla toinen matalapaine siirtyy Suomen päälle.

– Nämä matalapaineet tuovat meille epävakaista säätä. Sateista tulee nyt tyly stoppi kesälle. Pilvisyys on runsasta ja sateet ovat ajoittain rankkoja. Meille virtaava ilma on kuitenkin yhä melko lämmintä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tämän illan aikana sateita tulee maan etelä- ja keskiosassa, myös ukkonen voi jyrähdellä. Sademäärät voivat olla suuria etelässä. Illan ja yön aikana sateita leviää myös pohjoiseen.

Tiistaiaamuna Lapin sateet liikkuvat yhä pohjoiseen päin. Muualla päivä alkaa hieman poutaisempana, mutta sadekuuroja alkaa kehittyä nopeasti ja niitä voi tulla koko maassa. Maan etelä- ja keskiosassa myös ukkoset ovat mahdollisia. Lämpötilat ovat lähipäivinä enimmäkseen 15-18 asteessa, Lapissa paikoin kymmenen asteen tienoilla.

Myös keskiviikkona kuurosateet ovat mahdollisia koko maassa, ukkosta tulee kuitenkin enää harvakseltaan.

– Viikon puolivälin jälkeenkin sää jatkuu epävakaisena. Laajoja sadealueita ei ole näköpiirissä, mutta kuurosateita kehittyy päivittäin. Sateet näyttävät harvenevan hieman loppuviikolla, joten lämpötilat voivat päästä kohoamaan viikonloppuna etelässä 20 asteen tienoille, sanoo Liisa Rintaniemi.

Viime yönä pakkasta mitattiin Ylitornion havaintoasemalla 0,8 astetta. Muina tämän viikon öinä pakkasta tai hallaa ei kuitenkaan ole näköpiirissä kosteuden ja pilvisyyden takia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.