Mainos

Meteorologi veneilysäästä: Lauantaina vesille, sunnuntaina ankea sää

Sää muuttuu nyt epävakaiseksi. Sunnuntaiksi ennustetaan ajoittain rankkaakin sadetta. Veneilijöille on luvassa paikoin kovaa tuulta sunnuntaina.

Sää on viilennyt koko maassa kylmän rintaman ylityksen jälkeen. Huomisesta perjantaista alkaen Etelä-Suomessa on jo sadekuurojen riski, mutta varsinaista suursäätilan muutosta odotellaan sunnuntaiksi.

– Jos sadekuurot eivät haittaa perjantaina ja lauantaina, niin vesille vaan, mutta sunnuntaiksi voi tulla aika ankea veneilysää. Silloin matalapaineen jälkipuolella Saaristomerellä ja Selkämerellä tuuli kääntyy luoteen puolelle ja voi voimistua navakaksi, jopa kovaksi, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Perjantaina sadekuuroja tulee paikoin maan eteläosassa, Suomenlahdella ja Saaristomerellä, mutta väliin mahtuu myös aurinkoa. Tuuli on kaikilla merialueilla pääosin heikkoa.

Lauantaina rintamavyöhyke voimistuu hieman Suomenlahden yllä ja pohjoisella Itämerellä. Sadekuuroja voi tulla jälleen, joukossa voi olla myös ukkosta. Tuuli kääntyy etelän ja kaakon puolelle, mutta on yhä pääosin heikkoa tai kohtalaista.

– Sunnuntaina matalapaineen keskus syvenee Saaristomerellä. Rankkoihin sateisiin ja ukkoseen kannattaa varautua maan etelä- ja keskiosassa sekä kaikilla merialueilla lukuun ottamatta Perämerta, sanoo Markus Mäntykannas.

Sade- ja tuuliennustetta voi seurata MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat muun muassa sadetutka, viikon sää, paikkakuntakohtaiset ennusteet ja merisää.

Katso ylhäältä viikonlopun veneilysää ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.