Mainos

Meteorologi pitkästä ennusteesta: Aikainen kevät mahdollinen

Tuore pitkän ajan ennuste ennakoi tavanomaista lämpimämpää kevättä.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ja yhdysvaltalainen NOAA ennustavat Skandinaviaan ja valtaosaan Eurooppaa paria astetta tavanomaista lämpimämpää kevättä.

Ennusteiden mukaan maaliskuu näyttää epävakaiselta ja sateita tulee mahdollisesti tavanomaista enemmän. NOAA ei näe Suomen sademäärissä poikkeamaa tavanomaiseen huhti-toukokuussa, mutta ECMWF:n mukaan loppukevät olisi tavanomaista sateisempi osassa maata.

– Brittein saarten pohjoispuolelle ennustetaan tavanomaista matalampaa ilmanpainetta. Tämä tarkoittaa, että tuulet puhaltaisivat meille enimmäkseen lounaasta ja kevät näyttäisi lauhalta ja kostealta, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas ennusteita.

Helmikuun alku on ollut selvästi tavanomaista lauhempi ja myös tämä viikko näyttää lauhalta.

– Näyttää siltä, että tänä vuonna on edellytykset aikaiselle keväälle. Lunta on laajalti vähän, joten maa pääsee lämpiämään nopeammin. Lisäksi merialueilla on tavanomaista vähemmän jäätä, joten lauhat ilmavirtaukset pysyvät lämpimämpinä kuin kovina jäätalvina, toteaa Markus Mäntykannas.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Pitkän ajan ennusteet eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Katso ylhäältä katsaus kevään ennustettuun säätyyppiin ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.