Mainos

Meteorologi: Nauti lämmöstä nyt, ensi viikolla selvästi kylmempää

Sää kylmenee ensi viikolla selvästi. Lumikuurot ovat mahdollisia etelässä asti.

Suomi kuuluu lähipäivinä korkeapaineen vaikutuspiiriin. Viikonloppuna korkeapaineen keskus liikkuu kohti läntistä Skandinaviaa.

– Korkeapaineen itäpuolelta pääsee virtaamaan meille viikonvaihteesta alkaen selvästi kylmempää ilmaa. Lumikuurot ovat ensi viikolla mahdollisia etelässäkin. Talvirenkaita ei ole siis kiire vaihtaa pois, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tänään torstaina kymmenen asteen raja on mennyt rikki jo alkuiltapäivällä esimerkiksi Turussa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tämä päivä näyttäisikin olevan viikon lämpimin päivä etelässä, etenkin rannikoilla. Pohjoisimmassa Lapissa voi tulla tänään lumisateita.

Ensi yönä pakkasta on aivan eteläisintä Suomea lukuun ottamatta. Lapin yli itään kulkee perjantaina lumi- ja räntäsateita, etelämpänä perjantai on melko aurinkoinen poutapäivä.

– Turun seutu lienee perjantainakin Suomen lämpimin alue, siellä voidaan vielä päästä kymmeneen asteeseen. Muutoin lämpötilat ovat Etelä- ja Keski-Suomessa 5-8 asteessa. Lappiin virtaa lämpimämpää ilmaa lännestä ja auringon näyttäytyessä Länsi-Lapissa voidaan päästä yli +5 asteeseen.

Lauantaina lämpötilat ovat perjantain lukemissa. Lauantaina iltapäivällä Lappiin saapuu Jäämereltä kylmä rintama, joka tuo koleamman sään myöhemmin myös etelään. Lauantaina sää kylmenee jo Lapissa, etelässä on vielä keväisiä yli +5 asteen lukemia.

Lumisateita ensi viikolla

Tämän hetken ennusteen mukaan kylmempi ilma on valunut sunnuntaina jo keskiseen Suomeen asti, maanantaina myös etelässä kylmenee selvemmin. Kylmenemisen yhteydessä lumikuuroja voi tulla etelässäkin.

Alkuviikolla päivät ovat melko pilvisiä. Lämpötilat jäävät Etelä- ja Keski-Suomessa muutamaan lämpöasteeseen, pohjoisessa on päivisinkin pakkasta. Öisin pakkanen voi käväistä yli kymmenessä asteessa maan keski- ja pohjoisosassa.

– Viikon puolivälissä Suomen yli kohti kaakkoa liikkuu ehkä matalapaine, joka voi tuoda pohjoiseen ja itään useitakin senttejä lunta. Loppuviikkoa kohden mentäessä yöt pysyvät kylminä, mutta päivät ovat aavistuksen verran lämpenemässä. Lämpöaaltoa ei ole kuitenkaan vähään aikaan näköpiirissä, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.