Mainos

Meteorologi: Lauantai viikon kylmin päivä, sunnuntaiyönä alkaa tapahtua

Lauantai on kylmä päivä koko maassa. Sunnuntain vastaisena yönä lännestä saapuu sadealue, jonka jälkipuolella sää lauhtuu uudelleen. Ajokeli huononee etenkin idässä ja pohjoisessa lumisateen takia. Myös tuuli voimistuu.

Korkeapaineen keskus on vielä viikonlopun aluksi Suomen yllä. Lauantain vastaisena yönä pakkasta on lähes koko maassa. Tienpinnat, etenkin sivutiet, voivat olla aamulla ja päivällä liukkaita.

Lauantaina pilvisyys lisääntyy jo etelässä ja lännessä, pohjoisessa on selkeää. Sadealue saapuu länsirannikolle lauantai-iltana. Sunnuntain vastaisena yönä sateet ennättävät jo pääkaupunkiseudulta Jyväskylän kautta Rovaniemelle yltävälle linjalle.

– Lauantai on viikon kylmin päivä. Sunnuntaiyönä alkaa tapahtua, kun sadealue ylittää Suomen. Sää lauhtuu sen jälkeen reilusti. Keski- ja Pohjois-Suomessa sateet ovat lunta tai räntää. Sade alkaa paikoin etelässäkin lumena, mutta muuttuu nopeasti länsiosiltaan vedeksi. Sunnuntaiaamu on hyvin luminen Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Koillismaalla, paikoin itärajallakin. Lunta voi näillä alueilla tupruttaa kymmenen senttimetriä. Etelämpänä sataa vettä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lumi- ja räntäsateet huonontavat ajokeliä etenkin idässä ja pohjoisessa.

Lauantaina lämpötilat ovat etelä- ja länsirannikolla vain hieman plussan puolella, muualla on pakkasta. Lapissa on päivälläkin paikoin -10 astetta.

Sunnuntaina pakkasta on enää itärajalla ja Lapissa, muualla on lämpöasteita. Lounaassa voi olla jopa +10 astetta.

Tuuli voimistuu lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä navakaksi maa-alueilla. Läntisillä merialueilla voidaan käydä lähellä myrskylukemia.

Seuraa sadealueen etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.