Mainos

Meteorologi: Lämpö jatkuu vielä pitkään, loppuviikolla ukkosia

Alkuviikko on lämmin ja aurinkoinen, loppuviikolla on luvassa myös ukkosia. Lämmin säätyyppi näyttää jatkuvan ainakin ensi viikon alkupuolelle.

Sää on maanantaista keskiviikkoon asti laajalti poutaista ja melko aurinkoista. Tiistainakin lämpötilat nousevat hellelukemiin lähes koko maassa. Lännessä ollut lämpimin ilma kipuaa kohti pohjoista ja länsirannikon lisäksi Keski-Lapissa voidaan mitata tiistaina 30 asteen lukemia. Pohjois-Lapissa sade- ja ukkoskuurot ovat mahdollisia alkuviikolla.

– Helle voi olla tukalaa, koska ilmankosteus on suuri. Vähän helpotusta helteeseen tulee siitä, että tuuli viriää tiistaina ja keskiviikkona. Lähiyöt ovat lämpimiä, etenkin lännessä lämpötilat voivat pysyä 20 asteen tienoilla yölläkin, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Keskiviikkona ei ehkä enää ylletä 30 asteen lukemiin. Maan eteläosassa voi olla kumpupilvisyyttä. Keski- ja Pohjois-Suomessa sade- ja ukkoskuurot ovat mahdollisia keskiviikkona.

Ukkosia torstaina ja perjantaina

Tämän hetken ennusteen mukaan torstaina lounaasta saapuu ukkoskuurorintama.

– Torstaina ukkostaa maan länsiosassa ja mahdollisesti etelässä. Paikalliset tuhot ovat mahdollisia. Perjantaiksi kuurorintama liikkuu itään ja voimakkaimmat ukkoskuurot kehittyvät idässä ja pohjoisessa. Rajuja ukkosia voi tulla etenkin Itä-Suomeen, tuskin kuitenkaan yhtä laajoja kuin Helena-rajuilmassa viime viikolla, toteaa Liisa Rintaniemi.

Sade- ja ukkoskuurot viilentävät ilmaa hiukan ja tämän hetken ennusteen mukaan lauantai olisi viikon viilein päivä. Silloinkin lämpötilat ovat kuitenkin yhä 20-25 asteessa.

– Ensi viikon alussa sää näyttää jälleen lämpenevän, mutta ensi viikolla myös sateet yleistyvät, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.