Mainos

Meteorologi kesän ennusteesta: Ei kaatosadekesää tulossa

Tuore pitkän ajan ennuste loppukevääksi ja alkukesäksi ennakoi hieman tavanomaista lämpimämpää alkukesää maan etelä- ja keskiosaan.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennusteen mukaan touko-heinäkuusta olisi tulossa maan etelä- ja keskiosassa hieman tavanomaista lämpimämpi. Pohjoisessa lämpötilat olisivat lähellä keskimääräisiä.

– Signaali lämpimämpään suuntaan ei ole iso, mutta alkukesä ei näytä pahalta. Sademääräennusteessa ei ole juuri poikkeamaa keskimääräisestä, mutta ennusteessa on viitteitä siitä, että Pohjois-Atlantilla olisi tavallista korkeampi ilmanpaine. Tämä voisi merkitä, että lännestä olisi tulossa tavanomaista vähemmän matalapaineita. Näköpiirissä ei siis ole jatkuvaa kaatosadekesää. Säätyypiltään ennuste viittaa enemmän aurinkoiseen säähän ja sadekuuroihin kuin jatkuviin matalapaineisiin ja sateisiin. Korkeapaineessa tulee varmasti olemaan lämpimiä, aurinkoisia jaksoja, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela ECMWF:n ennustetta.

Yhdysvaltalaisen NOAA:n mukaan touko- ja heinäkuu olisivat meillä tavanomaista vähäsateisempia ja kesäkuu tavanomaista sateisempi. Toukokuusta NOAA ennustaa keskimääräistä lämpimämpää.

ECMWF:n ennusteen mukaan isossa osassa Eurooppaa olisi tavanomaista lämpimämpi alkukesä.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä.

Tällä viikolla torstai on vielä laajalti poutainen ja aurinkoinen päivä, mutta loppuviikolla sadealueita kulkee Suomen yli.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta katsaus touko-heinäkuun säätyyppiin ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.