Mainos

Meteorologi: Ensi viikon lopussa toivoa lämpenemisestä

Jäämereltä kylmää ja epävakaista säätä Suomeen kuljettanut matalapaineen alue on heikkenemässä ensi viikolla. Alkuviikko näyttää vielä viileältä ja epävakaiselta, mutta loppuviikolla sää saattaa jo lämmetä hieman.

Juhannuksen sää on ajankohtaan nähden viileää.

– Sää on nyt niin kylmää, että ei paljoa kylmemmäksi voi mennä. Ensi viikon aikana näyttäisi lämpenevän ainakin juhannuksen lukemista, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ensi viikon lopulla meille saattaa päästä kesäisempää ilmaa Lounais-Euroopasta asti.

– Tämän hetken ennusteen mukaan yli 20 asteen lämpötilat olisivat aurinkoisessa säässä mahdollisia suuressa osassa maata loppuviikolla, hellettä ei kuitenkaan ole näköpiirissä. Sateiden tilannetta on vielä vaikea ennustaa, sateessa lämpötilat ovat 20 asteen alapuolella. Voi kuitenkin olla, että korkeapaineen selänne olisi vahvistumassa Suomeen ja sää olisi selkeämpää ja aurinkoisempaa etenkin ensi viikon lopulla. Toivoa lämpenemisestä on, toteaa Aleksi Jokela.

Ensi viikon lopun mahdollinen lämpeneminen olisi paluuta keskimääräisiin lukemiin, jotka ovat tähän aikaan maan etelä- ja keskiosassa 20 asteen tienoilla ja pohjoisessa 20 asteen alapuolella. Juhannuksena lämpötilat ovat 5-10 astetta keskimääräistä viileämpiä, pohjoisessa jopa yli 10 astetta keskimääräistä koleampia.

Juhannuksen paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta juhannuksen alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.