Mainos

Meteorologi Aleksi Jokela: Kunnon lumituisku tulossa - katso ennusteet

Lumipyry tuo tällä viikolla lunta etelärannikolle paikoin jopa 30-40 senttimetriä. Sateet voimistuvat keskiviikkoiltana ja huonontavat ajokeliä. Myös tuulet ovat etelässä ja kaakossa kovia.

Etelärannikolla sataa räntää jo tänään illalla. Lumisateet alkavat kuuroina lounaassa keskiviikon vastaisena yönä, etelärannikolla aamun aikana. Lumisateet voimistuvat ja yleistyvät huomispäivän aikana lounaasta alkaen. Lunta pyryttää etelässä ajoittain lauantaihin saakka.

– Kunnon lumituisku on tulossa. Sankimmat pyryt tulevat torstaina ja perjantaina. Eniten sataa kapealla vyöhykkeellä etelärannikolla, missä lunta tulee viikon aikana paikoin 30-40 senttimetriä, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Tuuli voimistuu jo keskiviikkona. Torstaina ja perjantaina tuuli voi puhaltaa puuskissa lähes myrskylukemissa etelärannikolla ja maan kaakkoisosassa. Kovimmillaan tuulet ovat torstai-illasta perjantaiaamuun. Paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia.

Perjantain aikana lumisateet leviävät maan keskiosaan. Pakkanen kiristyy loppuviikolla etelää myöten.

Terminen talvi alkanut vasta Koillismaalla ja Lapissa

Ilmatieteen laitoksen mukaan pysyvää lumipeitettä saadaan maan eteläosassa tyypillisesti odotella joulukuun loppupuolelle saakka, kun taas Lappiin pysyvä lumi sataa tavallisesti jo loka-marraskuun taitteessa. Tällä hetkellä lumipeite kattaa Koillismaan ja Lapin lukuun ottamatta lounaisinta Lappia. Eniten lunta on Kittilän Kenttärovalla ja Enontekiön Näkkälässä, joissa lumensyvyys on 46 senttimetriä.

Terminen talvi on alkanut vasta Koillismaalla ja Lapissa, kun tilastollisesti sen pitäisi tähän aikaan vuodesta olla alkanut jo koko maassa maan lounaisinta osaa lukuun ottamatta. Terminen talvi tarkoittaa, että vuorokauden keskilämpötila on nollan alapuolella.

Lumipyryn etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivustolta. Sivustolta löytyvät myös paikkakuntakohtaiset ennusteet sekä tie- ja merisäätiedot.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.