Mainos

Metanolikuolemat vähenivät selvästi

Metanolimyrkytyksen aiheuttamia kuolemia oli viime vuonna vain kolmannes toissavuoteen verrattuna. Pääosin myrkytykset aiheutuvat lasinpesunesteiden juomisesta alkoholin korvikkeena.

Metanolimyrkytysten aiheuttamat kuolemat vähenivät selvästi viime vuonna, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen. Viime vuonna metanoliin kuoli ennakkotietojen mukaan kymmenen ihmistä, kun vielä toissa vuonna uhreja oli 30.

Helsingin yliopiston oikeuskemian professori Erkki Vuori sanoo Keskisuomalaisessa, että kuolemat johtuvat käytännössä aina auton lasinpesunesteiden juomisesta alkoholin korvikkeena. Vuori ei kuitenkaan suostu yhdistämään kuolemien vähenemistä alkoholiveron alennukseen.

Metanolimyrkytykset lisääntyivät rajusti 1990-luvulla, kun Suomi joutui EU:n vaatimuksesta vapauttamaan metanolia sisältävien lasinpesunesteiden myynnin. Erittäin myrkyllistä, hajutonta ja mautonta metanolia saa myydä sellaisenaan.

Keskisuomalaisen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä kaavaillaan metanoliin puuttumista lainsäädännöllä, mutta virallisia hankkeita ei ole aloitettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.