Mainos

Metalliyhtiö Componenta Karkkilaan

Metalliyhtiö Componenta lakkauttaa Ruotsin Alvestassa sijaitsevan valimon. Karkkilaan tulee siirron myötä 50-70 uutta työpaikkaa.

Karkkila on voittanut kisan metalliyhtiö Componentan uuden valimon sijaintipaikasta.

Yhtiön Ruotsin Alvestassa sijaitsevan valimon toiminta lakkautetaan.

Sijaintipaikkakunnan valinnan kriteerit olivat Componentan mukaan kilpailukyky, joustavuus ja tarvittavien investointien määrä. Tuottavuus ja laatutaso ovat olleet Karkkilassa yhtiön mukaan korkeammat kuin Alvestassa. Lisäksi toiminnan sopeuttaminen kysynnän vaihteluihin on Suomessa helpompaa kuin Ruotsissa.

Uuteen valimoon tulee siirron myötä noin 50-70 uutta työpaikkaa, joten yhteensä se tulee työllistämään 180-200 henkeä. Uuden valimon vuosiliikevaihto tulee olemaan noin 26 miljoonaa euroa.

Henkilöstö osallistui talkoisiin valimon saamiseksi Karkkilaan


Pääluottamusmies Kalevi Turtiaisen mukaan tunnelmat olivat torstaiaamuna sijoituspäätöksen jälkeen huojentuneet.

Hyvä uutinen meille, mutta täytyy muistaa että siellä Ruotsissa kuultiin se huonompi uutinen, sanoo pääluottamusmies Kalevi Turtiainen.

Pääluottamusmiehen mukaan Karkkilan valimon henkilöstö on osallistunut talkoisiin, jotta valimo saatiin Alvestan sijaan Karkkilaan. Henkilöstö on muun muassa sitoutunut erilaisiin koulutusjärjestelyihin, jos tuotanto sitä vaatii.

- Meillä on erilaisia koulutusratkaisuja sen varalta, että tilauskanta on alkutalveen ja kevääseen mennessä huono ja lomautustarvetta tulee.

Talkoot eivät välttämättä ole pääluottamusmiehen mielestä kaikkein edullisimpia, mutta työpaikkojen säilymisen takia niihin on suostuttu.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 02.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.