Mainos

Metallityöväenliiton Löhman: Optiot nostavat palkkapaineita

Yritysjohdolle maksetut ylisuuret optiot nostavat palkkapaineita myös Metalliliitossa, katsoo Metalliliiton neuvottelupäällikkö Jorma Löhman. Hänen mukaansa työnantajat ovat osoittaneet, että palkanmaksuvaraa on ja joissakin yrityksissä sitä on jopa reilusti.

-Optioilla rikastuneiden vaatimukset pidättäytymisestä palkkojen korotuksissa kaikuvat kuuroille korville. Puheiden ja tekojen ristiriita ei Löhmanin mukaan uppoa metallin jäseniin.

Löhmanin mukaan Metalliliitto vaatiikin neuvotteluissa palkkojen korotuksia, työajan lyhentämistä ja luottamushenkilöiden toimintaoikeuksien parantamista. Löhman sanoo, että liitto jatkaa palkankorotuksissa solidaarista palkkapolitiikkaa ja tavoittelee sopimuspalkkoihin yleiskorotuksia suurempia korotuksia. -Tällä kertaa siihen tuntuu olevan varaa, ovathan juuri Nokian kaltaiset yritykset omilla optioratkaisuillaan sen osoittaneet, Löhman sanoi.

Löhmanin mukaan Suomen on seurattava työajan lyhentämisessä Euroopan esimerkkiä. Ranskassa työaikaa lyhennetään lakisääteisesti. Luottamushenkilöt taas tarvitsevat nykyistä enemmän toiminta-aikaa ja enemmän oikeuksia, koska yritykset verkottavat toimintojaan ja käyttävät aiempaa enemmän alihankintaa ja ulkoisia palveluja.

Löhman on mainittu yhtenä ehdokkaana Metalliliiton nykyisen puheenjohtajan Per-Erik Lundhin seuraajaksi. Lundh jää eläkkeelle ensi vuonna.

Nokiankin menestys näkyy pääjohtajan optioissa


Nokian pääjohtaja Jorma Ollilan ansiot olivat viime vuonna noin 25 miljoonaa markkaa. Varsinaista palkkatuloa on summasta kymmenen miljoonaa ja optiorahaa 15 miljoonaa markkaa. Ollila yli viisinkertaisti ansionsa toissa vuodesta, jolloin hänen verotettavat tulonsa olivat 4,3 miljoonaa markkaa. Nokian pääjohtajan palkan huikea lisäys näkyy myös jälkiveroissa; Ollila saa 10 miljoonan mätkyt.
(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.