Mainos

Metallityöntekijät lakkoilevat Saksassa

Yli 200 000 Saksan metalliteollisuuden työntekijää osoitti mieltään sairausajan palkkojen leikkaamista vastaan. Työntekijät aloittivat laajat työnseisaukset ja vastalausetoimet sairausajan palkkaa koskevien neuvottelujen kariuduttua.

Saksan suurin ammattiliitto IG Metall kehotti jäseniään lakkoihin sen jälkeen kun palkkaneuvottelut kariutuivat. Liiton antamien tietojen mukaan pelkästään Nordrhein-Westfalenissa ja Niedersachenissa noin 187 000 metalli- ja terästyöntekijää keskeyttivät työnteon. Baden-Würtenbergissä noin 50 000 työntekijää oli lakossa.

Työnantajaliitto Gesamtmetall kutsui toimia laittomiksi. Liiton mukaan lakot eivät ainoastaan aiheuta valtavia menetyksiä tuotannossa vaan tekevät pysyvää vahinkoa Saksalle teollisuuden sijaintipaikkana.

Saksan hallitus hyväksyi aiemmin tänä vuonna lain, jonka mukaan sairausajan palkkaa leikataan 20 prosenttiyksikköä. Aiemmin kyseinen palkka on maksettu täysmittaisena, mutta nyt sairastunut työntekijä saa vain 80 prosenttia normaalipalkasta. Leikkaus merkitsee sitä, että yritykset säästävät jopa 12 miljardia Saksan markkaa (36 miljardia markkaa) vuosittain.
(STT-DPA-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.