Metallituoteteollisuuden tuotanto väheni

Metallituoteteollisuuden tuotanto väheni neljä prosenttia viime vuoden aikana, vaikka vienti kasvoi. Kokonaistuotannon uskotaan pysyvän kuluvana vuonna ennallaan, ja ensi vuodeksi odotetaan kahden prosentin kasvua. Tiedot selviävät kauppa- ja teollisuusministeriön tänään julkistamien metallin työstön ja metallirakenteiden toimialaraporteista.

Niiden mukaan metallituoteteollisuuden vienti laskee tänä vuonna, mutta kysyntä elpyy vuoden lopulla ja kääntää viennin uuteen kasvuun.

Kotimaan kysyntää kasvattanee rakennus- ja koneteollisuuden kysynnän kehitys sekä elektroniikka-alan alihankinnat. Raportin mukaan teollisuustuotannon veturina toimii elektroniikkateollisuus, jonka arvioidaan kasvavan jo tänä vuonna. Sen alihankintoihin vaikuttaa 3G-tukiasemaverkkojen rakentaminen, joka on lykkääntynyt ainakin ensi syksyyn. Rakentaminen heijastuu alihankkijoiden työtilanteeseen aikaisintaan loppuvuodesta.

Perinteisen konepajatoiminnan kasvua vaikeuttaa koti- ja vientimarkkinoiden tiukka markkinatilanne ja kilpailu. Kauppa- ja teollisuusministeriöstä todetaankin, että toimialojen tilanteeseen vaikuttaa paljolti Yhdysvaltain talouskehitys.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat