Mainos

Metallituoteteollisuuden tuotanto väheni

Metallituoteteollisuuden tuotanto väheni neljä prosenttia viime vuoden aikana, vaikka vienti kasvoi. Kokonaistuotannon uskotaan pysyvän kuluvana vuonna ennallaan, ja ensi vuodeksi odotetaan kahden prosentin kasvua. Tiedot selviävät kauppa- ja teollisuusministeriön tänään julkistamien metallin työstön ja metallirakenteiden toimialaraporteista.

Niiden mukaan metallituoteteollisuuden vienti laskee tänä vuonna, mutta kysyntä elpyy vuoden lopulla ja kääntää viennin uuteen kasvuun.

Kotimaan kysyntää kasvattanee rakennus- ja koneteollisuuden kysynnän kehitys sekä elektroniikka-alan alihankinnat. Raportin mukaan teollisuustuotannon veturina toimii elektroniikkateollisuus, jonka arvioidaan kasvavan jo tänä vuonna. Sen alihankintoihin vaikuttaa 3G-tukiasemaverkkojen rakentaminen, joka on lykkääntynyt ainakin ensi syksyyn. Rakentaminen heijastuu alihankkijoiden työtilanteeseen aikaisintaan loppuvuodesta.

Perinteisen konepajatoiminnan kasvua vaikeuttaa koti- ja vientimarkkinoiden tiukka markkinatilanne ja kilpailu. Kauppa- ja teollisuusministeriöstä todetaankin, että toimialojen tilanteeseen vaikuttaa paljolti Yhdysvaltain talouskehitys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.