Mainos

Metallin toimihenkilöiden sovittelu ei tuottanut tulosta

Maanantaina uhkaava teknologiateollisuuden toimihenkilöiden osittainen lakko näyttää toteutuvan. Sopimusriitaa yritettiin sovitella iltaan asti, mutta tuloksetta.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius joutui toteamaan, että näkemykset olivat liian kaukana, jotta hän voisi antaa ehdotuksen kiistan ratkaisemiseksi.

Salonius arvioi STT:lle, ettei sovittelua ole aihetta jatkaa ennen lakon alkua. Hän sanoi, että osapuolten näkemyksissä on ensin tapahduttava merkittävää liikahdusta.

Toimihenkilöunioni on uhannut aloittaa työtaistelun seitsemässä yrityksessä. Lakon piirissä olisivat Aker-Yards, Outokumpu, Ovako, Rautaruukki, Wärtsilä, Boliden ja Luvata. Lakkoon osallistuisi vajaat 3000 toimihenkilöä.

Työnantaja: Lakko tuntuisi nopeasti

Työantajia edustava Teknologiateollisuus-järjestö varoittaa, että toimihenkilöiden lakko vaikuttaisi alkaessaan nopeasti yritysten toimintaan, jopa muutamassa päivässä.

Järjestön työmarkkinayksikön johtaja Risto Alanko sanoo, että vaikutukset leviäisivät edelleen lakonalaisten yritysten yhteistyöverkostoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.