Mainos

Metallin lakkoon haetaan jälleen sopua

Metalliteollisuuden toimihenkilöiden kiista koskee palkankorotusten tasoa sekä rakennetta. Salonius sovittelee myös tietoliikennealan lakkoa.

Metalliteollisuuden toimihenkilöiden lakkoon pyritään saamaan ratkaisu tänään. Maanantaina alkanut lakko on vaikeuttanut tuntuvasti kuuden suuryrityksen toimintaa.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius selvittää, onko sovintoesityksen jättämiselle edellytyksiä. Sekä työnantaja- että työntekijäjärjestö odottavat mahdollista sovintoesitystä aamupäivän tapaamisessa.

Lakossa on lähes 3000 toimihenkilöä. Työtaistelun piirissä ovat Aker Yards, Boliden, Luvata, Outokumpu, Rautaruukki ja Wärtsilä.

Tietoliikenneala myös neuvottelupöydässä

Neuvottelut myös tietoliikennealan lakon välttämiseksi jatkuvat valtakunnansovittelijan toimistossa. Kaksi työntekijäjärjestöä on ilmoittanut aloittavansa lakot viikon kuluttua, jos kiistoihin uusista työehtosopimuksista ei löydetä ratkaisua.

Toimihenkilöunionin TU:n lakko alkaisi ensi viikon torstaina. Se koskisi noin 7000:ta TeliaSoneran, Elisan ja niiden tytäryhtiöiden toimihenkilöä. Järjestö jättää tänään ilmoituksen lakonuhan laajentamisesta.

Päivää myöhemmin alkavan akavalaisten lakon piirissä olisi noin 20 yritystä ja noin 4000 toimihenkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.