Mainos

Metallin Airaksinen uskoo nousuun

Suomen metalliteollisuus jatkaa kasvuaan, mutta hyvin erilaista vauhtia metalli- ja elektroniikkateollisuuden eri aloilla, uskoo johtaja Timo Airaksinen Metalliteollisuuden keskusliitosta.

Kasvua on odotettavissa etenkin Kaukoidän alueella, missä talouskasvun ennakoidaan jatkuvan ripeänä. Myös joitakin Itä-Euroopan ja Etelä-Amerikan maita voi nousta Kaukoidän rinnalle. Venäjän Suomen teollisuudelle tarjoamia mahdollisuuksia Airaksinen pitää mielenkiintoisina, mutta toistaiseksi hyvin epävarmoina.
-Elektroniikkateollisuudessa kasvu voi jatkua vielä monta vuotta hyvinkin nopeana, mutta useimmilla muilla aloilla suhdannevaihteluista tasoitettuna muutaman prosentin vuosivauhtia, arvioi Airaksinen metalliteollisuuden seminaarissa Savonlinnassa.

Vaikka metallilla menee yleisesti hyvin, sama ei päde kaikkiin alan yrityksiin. Noin viidennes niistä teki viime vuonna tappiota. Airaksinen uskoo, että osaamisen, teknologian ja laadun merkitys kilpailukeinoina korostuu entisestään juuri niissä tuotteissa, joissa suomalaisilla metalli- ja elektroniikkateollisuusyrityksillä on parhaat mahdollisuudet kansainvälisillä markkinoilla.

Metalliteollisuuden ongelmana Airaksinen näkee työvoiman laadun. Pulaa on etenkin asiantuntijoista, kuten elektroniikkateollisuuden insinööreistä sekä konepajateollisuudessa erikoiskoulutetuista, kansainväliseen toimintaan sopivista ammattityöntekijöistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.