Mainos

Metalliliitto vaatii sitoutumista kolmikantaneuvotteluihin

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa (sd.) pitää tarpeellisena toteuttaa pääministeri Paavo Lipposen (sd.) ehdotus talous- ja työllisyysohjelman laatimisesta kolmikantaneuvottelujen kautta.

Vuorenmaa perustelee tarvetta laajoille neuvotteluille kansainvälisellä taantumalla sekä talous- ja työllisyystilanteen vakavuudella. Vuorenmaan mukaan tilanne on niin vakava, että kaikki talouden ja työllisyyden toimijat tulee saada yhteiseen neuvottelupöytään ja sitä kautta sitoutumaan talouden kasvua ja työllisyyttä parantaviin toimenpiteisiin.

Vuorenmaa esittää, että kaikki hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet ilmoittavat kantansa talous- ja työllisyysohjelman laatimiseen kolmikantaneuvottelujen kautta.

-Näin mitataan ne poliittiset voimat, jotka ovat aidosti sitoutumassa kolmikantayhteistyöhön. Samalla saataisiin tietoon, onko tulopolitiikalla tulevaisuutta myös uuden hallituksen kanssa, Vuorenmaa tähdensi.

Vuorenmaa pettyi Jäätteenmäen suhtautumiseen

Muoniossa puhunut Vuorenmaa sanoi olevansa pettynyt hallitusneuvottelujen vetäjän, keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen nihkeään suhtautumiseen Lipposen ehdotukseen.

Vuorenmaan mielestä pelkkä työmarkkinaosapuolten ja etujärjestöjen kuuleminen ei riitä, vaan nyt tarvitaan aitoa kolmikantaista yhteistyötä heti hallituskauden alussa. Jatkoneuvottelujen uskotaan tuovan konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, jotka täydentävät tulevan hallituksen työllisyysohjelmaa.

Lähes 170 000-jäsenisessä Metalliliitossa katsotaan, että valtiosihteeri Raimo Sailaksen työryhmän esityksistä monet ovat aivan käyttökelpoisia neuvottelujen pohjaksi. Liitto on valmis neuvottelemaan työryhmän esityksistä muilta osin paitsi työttömyys- ja eläketurvan heikennyksistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.