Mainos

Metalliliitto ja Teknologiateollisuus neuvottelutulokseen

Metallityöväen liitto ry ja Teknologiateollisuus ovat päässeet neuvottelutulokseen työehdoistaan. Sen mukaan uusi kolmivuotinen sopimus tulee voimaan 1. lokakuuta.

Tänä syksynä palkankorotuksista sovitaan paikallisesti niin, että kustannusvaikutus on 0,5 prosenttia. Seuraavien vuosien palkankorotuksista neuvotellaan erikseen kunkin vuoden huhti-toukokuussa.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Risto Alanko sanoo MTV:n uutisille, että huonossa taloustilanteessa on ennen muuta tärkeää turvata yritysten toiminta ja työntekijöiden työpaikat.

- Tämäntyyppisessä tilanteessa, joka on äärimmäisen vaikea, on myös vaikeaa sanoa, onko sopimukseen tyytyväinen vai ei. Kysymyshän on siitä, kuinka yritysten toimintaedellytyksiä ja suomalaisia työpaikkoja pystytään turvaamaan, sanoo Alanko.

Metallityöväenliiton puheenjohtaja Riku Aalto myöntää, että korotuksen taso olisi voinut olla parempikin.

- Tottakai jokaisessa neuvottelutuloksessa on aina sitten olemassa niitä elementtejä, jotka joutuu pitkin hampain hyväksymään, jotta neuvottelutulos ylipäätään syntyy. Sellaisia elementtejä on tämän korotuksen tasoon liittyviä asioita.

- Olemme kuitenkin neuvottelutuloksen hyväksyneet ja lähdemme sitä suosittelemaan valtuustollemme. Tässä taloudellisessa tilanteessa 0, 5 korotus on ihan riittävä, myöntyy Aalto.

Neuvottelutuloksessa sovittiin myös monista yrityskohtaisuutta edistävistä muutoksista, jotka koskevat palkan lisäksi muun muassa työaikaa, neuvottelukäytäntöjä ja luottamusmiehen roolia. Näistä voidaan sopia entistä joustavammin työpaikoilla.

Neuvottelutuloksen piirissä on 140 000 työntekijää kone- ja metallituoteteollisuudessa, metallinjalostuksessa sekä elektroniikka- ja sähköteollisuudessa.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.