Mainos

Metalliliitto ei niele Urpilaisen linjaa

Metalliliitto on alkanut valmistella ohjelmaa, jonka pitäisi haastaa koko yhteiskunta keskustelemaan siitä, miten hyvinvointi luodaan, kertoo Verkkouutiset ja Nykypäivä.

Maan suurimman teollisuusliiton demarit aikovat ottaa ensi kesän SDP:n Joensuun puoluekokouksessa suuren roolin, ja tuoda oman poliittisen ohjelman keskusteltavaksi.

- Tavoittelemme sitä, että saisimme mahdollisimman monta puoluekokousedustajaa puoluekokoukseen. On tärkeää, että ajamamme teollisuuspolitiikka otetaan myös puolueessa huomioon, Metallityöväen liiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo Verkkouutisissa.

Aalto kieltää, että liiton oman poliittisen agendan luomisella tähdättäisiin SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kaatoon.

- En ota kantaa puheenjohtajaan, enkä ole niissä piireissä, joissa henkilökuvioita mahdollisesti pohditaan, Aalto tyrmää.

Hän kuitenkin myöntää, että heti Urpilaisen valinnan jälkeen, kesällä 2008, metallin ja SDP:n puoluetoimiston välinen yhteydenpito oli ohuenlaista.

- Aluksi näin oli, mutta meidäthän valittiin viikon valein tehtäviimme. Alussa on paljon muitakin kiireitä. Nyt tapaamme SDP:n johtoa jo säännöllisesti, Aalto kuvailee suhteitaan puoluejohtoon.

Metallin oma poliittinen ohjelma linjaa punaisena lankana paluuta juurille, työn puolueeksi.

- Vähemmän kansalaispalkkaa, enemmän työtä, Aalto linjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.