Mainos

Metalliliitto ei leppynyt potkusovusta: Pohdimme vielä toimia

Vaikka ABB:n Pitäjänmäen tehtaan pääluottamusmiehen potkut saatiin sovittua, työntekijäliitto ei ole tyytyväinen. 

– Tämän luottamushenkilön asiassa on saatu säällinen sopu, mutta paljon isompi kysymys on yhä ratkaisematta.  Tässä on koko luottamushenkilöjärjestelmään puututtu ja sitä on loukattu, sanoo Metallityöväen Liiton puheenjohtaja Riku Aalto

Hänen mukaansa "kenttä käy todella kuumana". 

– Pohdimme vielä, mitä muuta tämän asian tiimoilta joudumme tekemään.

Aalto ei myöskään aio oitis palata työelämän pelisääntöjä pohtivaan työryhmään, josta hän erosi vastalauseena pääluottamusmiehen potkuille. Hän sanoo harkitsevansa asiaa. 

– Työnantaja on nimenomaan siellä työryhmässä halunnut saada aikaan henkilökohtaisen sanktioinnin luottamusmiehille. Tässä tapauksessa työnantaja käyttäytyi niin kuin sellainen olisi jo käytössä.  

– Varmasti tämä vahvisti koko palkansaajarintamaa. Me emme tule hyväksymään minkäänlaista luottamushenkilön aseman heikennystä näissä neuvotteluissa.

Työnantaja: Kunnioitamme luottamusmiesjärjestelmää

Työnantajapuolella kiistetään jyrkästi, että ABB:n tapaus olisi ollut minkäänlainen varoitusviesti muille luottamusmiehille. 

– Sekä ABB että me olemme korostaneet koko ajan sitä, että tämä on yksittäistapaus ja hyvin ikävä sellainen. Pääluottamusmiehen työsuhteen päättäminen vaatii aina tarkkaa harkintaa ja näin on tässäkin tapauksessa toimittu, sanoo työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen Teknologiateollisuus ry:stä. 

Inkeroinen sanoo liiton kunnioittavan edelleen luottamusmiesjärjestelmää.

–Paikallisten neuvottelujen etenemisen kannalta neuvottelutoiminnan pelaaminen työpaikoilla on ilman muuta molempien osapuolten etu. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.